11°C

Beograd

Photo: Tanjug/Printscreen

Izvor: HappyBSC

PREDSEDNIK U NIŠU: DONEO SAM 4 KLINIČKIH i 20 NEINVAZIVNIH RESPIRATORA, KBC NIŠ KOVID BOLNICA (VIDEO)

Presednik Vučić, koji je u radnoj poseti Nišu i gde se sastao sa predstavnicima lokalne samouprave, Kliničkog centra Niš i drugih zdravstvenih institucija, počeo je svoje obraćanje.

Na samom početku svog obraćanja predsednik se zahvalio narodu u Niškom okrugu za odgovorno ponašanje.

- Niš je otpočetka bio na udaru velikog neprijatelja kog nazivamo koronavirus. Nišlije su uspele da se odupru svojom disciplinom tom neprijatelju i sigurna sam da će odgovornošću uspeti da podele. Došao sam da kažem narodu svih ovih okruga i ljudima u Nišu da je Srbija uz vas, mi svakih 7 dana šaljemo zaštitnu opremu, materijale i neretko respiratore i danas smo doneli 4 nova klinička respiratora, 5 je stiglo juče, doneli smo 20 neinvazivnih respiratora. Kompletnu zgradu KBC Niš sa izuzetkom Urgentnog centra pretvaramo u Kovid bolnicu, kao i bolnicu u Leskovcu.

- Što se lekova tiče,  za 10 dana krećemo u proizvodnju nečeg što je slično hlorokinu, proizvodićemo 50.000 kutija mesečno, istakao je Vučić.

Kako kaže predsednik, Makron je obezbedio 5.000 lekova iz Francuske i to mu je jutros javljeno.

Srećan sam što imamo KCB Niš jer bi u protivnom jug Srbije doživeo kataklizmu!

- Zasad imamo dovoljno opreme i vidim svetlo na kraju tunela za našu zemlju. Bavićemo sve više ekonomijom.

Predsednik je u nastavku obraćanja rekao da se vidi velika disciplina u Nišu i da tako treba nastaviti.

- Čair nam je pun, ali bolje je da je Čair pun nego KBC Niš, rekao je Vučić. Pripremićemo sve šta treba i ovim sam želeo da pokažem kolika je naša briga za Niš i jug Srbije. To će biti kasarna na Panteleju, hotel "Nais" i drugi

- Bolnicu u Leskovcu ćemo pretvoriti u Kovid bolnicu, kao što je to slučaj sa Kliničkim centrom u Nišu. Srećom imamo taj klinički centar, ne bismo imali gde ljudi ni da smestimo. Kapaciteti su na izmaku, zato molim ljude da ne zamere kada im se kaže da idu na jedno mesto, a oni bi želeli na drugo. Potrebna je veća disciplina, naročito na jugu Srbije, Ćićevac, deo Zaječara i Nišavskog okruga, gde je bio veliki priliv stanovništva iz inostranstva - rekao je Vučić. 

- Narednih 10 dana je ključno. Do 20. aprila se rešava naša sudbina oko koronavirusa.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar