28°C

Beograd

Photo: Pixabay.com/Printscreen

Izvor: Alo.rs

OD PONEDELJKA NOVA PRAVILA U KAFIĆIMA: Evo ko mora da nosi masku i rukavice

Gosti dolaze u restorane i kafiće da piju i jedu, pa neće biti u obavezi da nose maske i rukavice

Obavezne mere po otvaranju ugostiteljskih objekata, najavljene za 4. maj, mnogim kafedžijama delimično će otežati rad. Biće potrebne mnogo veće mere zaštite i kontrola njihove primene. Najkomplikovanije će biti vlasnicima sala za proslave, zbog ograničavanja broja ljudi u prostorijama.

U Udruženju ugostitelja Novog Sada rekli su nam da će gosti morati da prođu kroz vlažnu ili suvu podnu dezobarijeru.

- U zatvorenom prostoru na jednog gosta idu tri i po metra kvadratna i jedno sedeće mesto, dok na otvorenom treba da bude dva i po metra - rekli su nam u Udruženju. - Na mestu predviđenom za goste, potrebno je da bude sredstvo za dezinfekciju ruku, sve na bazi alkohola. Dok će u toaletima biti poželjno da stoje beskontaktni dozer za ruke i ubrusi. S obzirom na to da gosti dolaze u restorane i kafiće da piju i jedu, neće biti u obavezi da nose maske i rukavice. Pri ulasku će morati da se dezinfikuju.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

POLICIJSKI ČAS DO SUBOTE U PET UJUTRU: Penzioneri u šetnju dva puta

Kina odbila da SZO učestvuje u istrazi o poreklu koronavirusa

I DOBRA I LOŠA VEST: Doktorka Darija o korona virusu

TRAMP SE NAOŠTRIO Amerika pravi plan za kažnjavanje Kine zbog korone!

NESVAKIDAŠNJA PRIČA IZ ARANĐELOVCA: Polumaraton uz psa Garu (FOTO)

Pravila postoje i za same ugostitelje i njihove zaposlene. Među predlozima mera PKS, objašnjavaju nam ugostitelji, biće obavezne dezobarijere na svim ulazima.

 Svi oni koji su u servisnom i proizvodnom delu moraju da imaju zaštitne maske i rukavice, da dezinfikuju obuću, a radnici u servisnom delu uniforme će morati svakodnevno da peru na 90 stepeni i peglaju - navodi se u predloženim preporukama.

Prema rečima Milenka Mijića, predsednika Udruženja ugostitelja Novog Sada, rad će biti otežan, ali se nadaju da će gosti više vremena provoditi u baštama.

- Krizni štab je usvojio preporuke, Privredna komora je nama prosledila, a mi ćemo ih se pridržavati - govori Mijić.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar