30°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: tANJUG

Vučić sa ambasadorkom Kine i kineskim lekarima (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorkom Kine Čen Bo, kako bi razgovarali o rezultatima zajedničke borbe protiv epidemije korona vurusa u Srbiji i pomoći koju je Kina pružila našoj zemlji.

Nakon sastanka, predsednik Vučić i ambasadorka Čen Bo razgovaraće sa timom kineskih lekara i stručnjaka koji su pre više od mesec dana došli u Srbiju kako bi pomogli u borbi protiv Kovida 19.

Sastanku sa kineskim lekarima prisustvovaće i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Šest najeminentnijih kineskih eksperata koji su se u Vuhanu borili protiv zarazne bolesti Kovid-19 stigli su u Srbiju 21. marta, kada je iz Kine dopremljen i prvi kontigent medicinskog materijala i opreme.

Kako je ranije najavljeno, deo tima kineskih eksperata danas se vraća u Kinu.

Kineski stručnjaci su tokom boravka u Srbiji obilazili kovid bolnice širom zemlje i srpskim kolegama prenosili svoja iskustva u prevenciji i suzbijanu epidemije, a pomagali su i u pokretanju laboratorije Vatreno oko u Kliničkom centru Srbije, koja je donacija Kine.

Član tima kineskih stručnjaka za borbu protiv korona virusa Guo Jubjao rekao je ranije za Tanjug da mu je zadovoljstvo što je deo tima koji je kineska vlada poslala u Srbiju i istakao da su u svakom gradu i instituciji srpski lekari bili spremni na saradnju i razmenu iskustava.

"Prihvaćni su svi naši predlozi, uključujući formiranje privremenih bolnica i način lečenja teških pacijenata obolelih od korona virusa, korišćenje zaštitne opreme za medicinske radnike…Svaki put smo naišli na pozitivan odziv kolega i mere su sprovodene kako treba", naveo je Guo.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti