19°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Kurir

DR NESTOROVIĆ: EVO KAD POČINJEMO SA SVADBAMA I ROĐENDANIMA, a biće brzo!

Od 15. juna ćemo moći da organizujemo proslave poput rođendana i svadbi, poručuje doktor Branimir Nestorović.

Proslave sa velikim brojem gostiju biće moguće po ukidanju policijskog časa.

Nestorovićeva projekcija je da će u prve dve nedelje od ukidanja policijskog časa maksimalan broj gostiju u zatvorenom prostoru biti 20. Posle toga, povećavaće se na 50, pa na 100, da bi se na kraju od 15. juna potpuno uklonila i ova zabrana.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

POLICIJSKI ČAS DO SUBOTE U PET UJUTRU: Penzioneri u šetnju dva puta

Kina odbila da SZO učestvuje u istrazi o poreklu koronavirusa

I DOBRA I LOŠA VEST: Doktorka Darija o korona virusu

Merkelova kritikovala vodećeg nemačkog virusologa

TRAGEDIJA NA SREBRNOM JEZERU Policija traga za nestalim

OD PONEDELJKA NOVA PRAVILA U KAFIĆIMA: Evo ko mora da nosi masku i rukavice

Podsetimo, restorani i kafići će sa radom početi u ponedeljak 4. maja, s tim da su gosti dužni da drže propisanu distancu 

Doktor Nestorović poručuje da su ove mere više nego dovoljne zato što se jasno vidi da se epidemija koronavirusa bliži kraju.

"Virus je izgubio na snazi, visoke temperature i UV zračenje ubijaju njegovu infektivnost, pa je potrebna veća količina virusa da bi se osoba zarazila. Zato nema potrebe da gosti u kafićima i restoranima nose maske, jer će pre samog ulaska biti dezinfikovani, a i sedeće na dovoljnoj udaljenosti. Razdaljina od dva metra potrebna je ukoliko osoba kija ili kašlje, ali nadam se da onaj ko je bolestan neće ići na kafu ili ručak" kaže Nestorović, pulmolog, član Kriznog štaba.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti