29°C

Beograd

Photo: Facebook

Izvor: HappyBSC

PSOVKE, GURKANJE, TUČA... Iseljenje šestočlane porodice u Novom Sadu tokom policijskog časa! (VIDEO)

Porodica Milorada Radovanović (67), njih šestoro, nisu iseljeni iz svog doma jer su ih odbranile - komšije!

Predstavnici Združene akcije "Krov nad glavom" su naveli da su tokom vanrednog stanja svi izvršitelji obustavili postupke, ali da se u ovom slučaju sve nastavilo u dogovoru izvršitelja i poverioca, koji je sličan postupak pokrenuo i sa drugim komšijama, porodicom Ljubić, koji su na kraju ostali bez većeg dela imovine.

Iz udruženja dodaju da je sudski postupak još traje i da čekaju odluke Višeg suda na njihove prigovore oko spora koji imaju sa komšijom. Pred istom kapijom je bio i Trifković sa svojim advokatom, koji je pored rasprave sa okupljenim građanima koji su došli da spreče iseljenje, sve vreme ponavljao da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

Do iseljanja ipak nije došlo jer se ispred njihovog doma se pojavio veći broj građana i članova Združene akcije "Krov nad glavom". Članovi ove organizacije su se verbalno sukobili sa poveriocem. Policija, koja je bila prisutna, samo je razdvajala ljude u skladu sa preporukama o distanci tokom epidemije virusa korona, a iseljenje je sprečeno.

DANAS Deložacija u Novom Sadu usred vanrednog stanja!

DANAS Deložacija u Novom Sadu usred vanrednog stanja! Nastavak snimka: https://www.facebook.com/zakrovnadglavomns/videos/682960165608885/?epa=SEARCH_BOX Uz pomoć solidarnih sugrađana i komšija sprečili smo iseljenje porodice Radovanović, koje bi se verovatno desilo, bez obzira na uputstva izvršiteljima Komore javnih izvršitelja i Ministarstva pravde da NE zakazuju i sprovode iseljenja dok traje vanredno stanje. Milorad Radovanović, jedan od članova porodice, ima 67 godina i kao takav pripada grupi koja je naročito osetljiva na virus korona i kojoj je zabranjeno kretanje tokom vanrednog stanja. Porodica inače živi u teškim uslovima - isključena im je struja pre uvođenja vanrednog stanja i to na zahtev poverioca. https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/242014/FOTO-VIDEO-Odlozeno-iseljenje-sestoclane-porodice-Radovanovic-iz-doma-na-Salajci.html Niko bez doma!

Posted by Pravo na slobodu on Четвртак, 30. април 2020.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti