20°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

DR PREDRAG KON: Ukida se samo policijski čas, ali OVO OSTAJE!

Na pres konferenciji Kriznog štaba dr Srđa Janković je rekao da nemamo dovoljno parametara da procenimo realan broj zaraženih u Srbiji.

- Razumne procene se kreću od 1:5 do 1:10, ali ne možemo reći da je veći deo populacije prokužen, naglasio je dr Janković

- Među nama postoje lekari da je verovatna prokuženost znatno veća ali mi nemamo dokaze za to. Možemo proceniti koliko imamo pozitivnih i onih sa kliničkim simptomima, vidimo da trenutno virus ne cirkuliše toliko jer imamo 3,3% pozitivnosti i to je dobro. U maju će se raditi studija na 7000 porodica, a preko leta na 70.000 porodica i tada ćemo znati nivo prokuženosti.

PROČITAJTE I OVO

NIJE ZA ONE SA SLABIM SRCEM! Pogledajte kako izgleda Marina Abramović bez droge od dečije krvi (FOTO)

EVO ZAŠTO UMIREMO OD KORONE Jeziva ispovest medicinske sestre iz prvih rovova protv Kovid-19!

NA FRUŠKOJ GORI KAO U KOŠNICI Kolone vozila stigle iz Beograda i Novog Sada (FOTO)

POLICIJSKI ČAS DO SUBOTE U PET UJUTRU: Penzioneri u šetnju dva puta

OD PONEDELJKA NOVA PRAVILA U KAFIĆIMA: Evo ko mora da nosi masku i rukavice

Na pitanje da li je dan za danom smrtnost od 5 ljudi dnevno velika za Srbiju, dr Kon je odgovorio:

-  Jesu zabrinjavajući podaci ali su posledica nečega što se dešavalo otprilike 3 nedelje ranije, toliko je prošlo od zaražavanja do smrtnog ishoda. Još uvek je povezano sa ulaskom virusa u gerentološke centra. Upozoravali smo da to ne sme da se desi, sad možemo samo da gledamo posledice. Što se tiče vanrednog stanja mene kao epidemiologa ne brine jer to se odnosi samo na policijski čas, vanredne mere će ostati na osnovu proglašenja epidemije.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (1)

djordjekova

- Jesu zabrinjavajući podaci ali su posledica nečega što se dešavalo otprilike 3 nedelje ranije, toliko je prošlo od zaražavanja do smrtnog ishoda. Znaci da ocekujemo oko 25-26 maja opet skok jer smo otvorili vrtice i skole 11.maja. A ko ce onda da bude kriv, direktori, vaspitaci, uciteljice. Valjda zato sto nisu zavrsili i za infektologa, policajca, da drze decu razdvojenu kao u zatvoru. Svasta.


Ostavite komentar