16°C

Beograd

Photo: FACEBOOK

Izvor: TANJUG

STUDENTNSKI DOMOVI U BEOGRADU OPET PUNI: Nakon dvomesečne pauze povratak studenata

 Nakon dvomesečne pauze danas će studentski domovi u Beogradu primiti prve studente. Zbog obaveza na fakultetima u domove se vraća između 3.000 i 3.500 studenata.

U Studentskom gradu sve je spremno za prijem stanara, okrečene su i dezinfikovane sve sobe, detaljno oprane i dezinfikovane sve površine, pokošena trava.

Direktor Studentskog centra Beograd Goran Minić za medije je rekao da vrata otvaraju svi domovi, ali i osam restorana od 14 koliko posluje u okviru SC "Beograd".

On kaže da su svi fakulteti, visoke strukovne škole, dostavili spiskove studenata koji u maju imaju obaveze - ispitne rokove, blok nastavu, laboratorijske vežbe.

OVO MORATE PROČITATI

UŽAS! EKSKLUZIVNO SAZNANJE Evropa i SAD učinile prvi korak ka ugradnji ČIPA

DOSTA SKRIVANJA! Ovo je dokaz šta Amerikaci misli o Tesli i Srbiji! (FOTO)

KUPANJE! Otvorene plaže, ali uz ova rigorozna ograničenja

ŠOK! POZNATI SEKSOLOG O INCESTU: Seks između oca i punoletne ćerke je normalan ako nije silovanje!

ODMOR U SRBIJI ZA PAMĆENJE: Top pet prelepih destinacija za letovanje

- U studentske domove se vraćaju samo oni studenti za koje su nam visokoškolske ustanove dostavile da imaju obaveze u maju. To je 30 do 35 odsto naših kapaciteta, odnosno 3.000 do 3.500 studenata - kaže MInić.

Stanarine koju su akademci platili u martu biće uračunata za maj, a bonove koje su kupili u martu i nisu uspeli da iskoriste, moći će da iskoriste u maju.

Od 14 restorana, danas će biti otvoreno osam, i to Studentski grad, Karaburma, Voždovac, "Kralj Aleskandar Prvi", "Rifat Burdžević", Zemun, "Patris Lumumba" i Košutnjak.

Minić je istakao da su sv domovi u okviru Studentskog centara Beograd svakodnevno higijenski održavani, da se dezinfikovani i provetravani, da se ne uključuju klime, a da zaposleni nose maske i rukavice.

U domovima su zabranjene posete, prenoćišta i sva slavlja u studentskim sobama.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar