22°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: tanjug

KISIĆ OBJAVILA DOBRE VESTI: Aktivnost visusa smanjena!

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da se na korona virus testira manje građana nego do sada jer je manje osoba koje imaju indikacije za testiranje.

Kisić Tepvačević je istakla da je aktivnost korona virusa u populaciji Srbije smanjena i navela da za to postoji nekoliko glavnih pokazatelja, od kojih je jedan i manji broj osoba sa indikacijama za testiranje.

Ona je objasnila da je procenat pozitivnosti u odnosu na broj testiranih i tokom vanrednog stanja bio jedan od značajnih pokazatelja.

OVO MORATE PROČITATI

NA DANAŠNJI DAN JE ISPISANA SRPSKA ISTORIJA: Slomljena je NATO STRELA, NIJE BILO PREDAJE!

DR DANICA GRUJIČIĆ OTKRILA NACIJI: KORONA virus je VEŠTAČKI izazvan, lečiće nas moji učenici!

FUDBALSKA LEGENDA: Zbog ožiljka su ga nazivali nakazom, imao je teško detinjstvo (VIDEO)

SNAŽAN URAGAN POGODIO RUSIJU: Nosio sve pred sobom, letele dizalice i krovovi (VIDEO)

KATASTROFA U NAJAVI: Narednih sedam dana u pojedinim mestima temperature jedva iznad nule!

"Mi smo poslednjih dana manji broj ljudi testirali na dnevnom nivou ne zato što nemamo testova nego je manje osoba koje imaju indikacija za testiranje. I najzad, od tog malog broja potvrđenih slučajeva, dve trećine nema nikakve simptome infekcije", kazala je epidemiološkinja.

Govoreći o situaciji u radnim kolektivima u kojima je trenutno virus najizraženiji, u Leskovcu, Vranju i Zaječaru, Kisić Tepavčević je rekla da se vidi kako se brzo i jednostavno proširi virus ukoliko uđe u zatvoreni prostor, a prisutni se ne pridržavaju mera.

"Ono što je opet dobro je da dve trećine nije imalo znakove infekcije", istakla je Kisić Tepavčević i dodala da se ne smeju ispuštati iz vida mere opreza.

Ipak, kako je kazala, na vreme se odreagovalo u sva tri mesta, ta žarišta su ugašena i nije došlo do širenja na dalju populaciju.

Kisić Tepavčević je rekla da se život, zdravstveni sistem vraća u normalu, ali da nije sve prepušteno slučaju jer, kako kaže, postoji zdravstveni nadzor.

"Ali, najbitnije je da nijedna mera ne može da bude važnija i efikasnija od naše lične procene rizika i sprovođenja svih traženih mera - držanja na bezbednoj udaljenosti, redovnog pranja ruku, kao i nošenja maski u zatvorenim prostorima", zaključila je Kisić Tepavčević.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti