13°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Tanjug

POŠTA SRBIJE OBELEŽAVA 180 GODINA RADA

 Pošta Srbije obeležava sto osamdesetu godišnjicu pod sloganom - Okret u budućnost, kojim predstavlja nova ulaganja u modernizaciju infrastrukture - uspostavljnje poštansko-logističkog centra u Kragujevcu, vredne investicije u koju je do sada uloženo 1,2 miliona evra, i nabavku prvih električnih automobila za flotu Pošte Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Pošta Srbije cetar u Kragujevcu, skladišno-kancelarijski kompleks površine 2.000 m? sa kompletnom infrastrukturom, predstavlja najznačajniju investiciju Pošte Srbije posle otvaranja regionalnog centra u Beogradu.

Objekat će posedovati automatizovan sistem za sortiranje pošiljaka i tako doprineti, dodaje se,daljem razvoju automatizacije prerade pošiljaka i strateškog razvoja bazične delatnosti Preduzeća, s akcentom na rastući segment paketskih pošiljaka i e-trgovine.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

Danas u ponoć ističe rok za prijavljivanje za 100 evra

SRBI VEĆ PAKUJU KOFERE ZA GRČKU A za aranžmane sada trebate izdvojiti ovoliko!

ŠTA KUVAMO DANAS Njegovo veličanstvo PAPRIKAŠ!

PRVE FOTOGRAFIJE KUĆE STRAVE! Novi detalji o OTMICI DEVOJČICE SA KOSOVA I MALE MEDLIN! (GALERIJA)

Kompleks se nalazi u industrijskoj zoni u blizini više značajnih privrednih objekata i odlično je povezan sa važnim saobraćajnicama. Osim razvojne komponente za Preduzeće, objekat će značajno podržati regionalni razvoj i preduzetništvo, pružajući kompletnu uslugu, od skladištenja preko formiranja pošiljaka do distribucije proizvoda za privrednike, ali i građane ovog kraja.

V.D. direktora JP „Pošta Srbije" Mira Petrović, istriče, a prenosi se u saopštenju, da kao gigant među uslužnim kompanijama, sa 15.000 zaposlenih Pošta će u svoju flotu po prvi put uvrstiti i električne automobile i svojim primerom pozvati i druge aktere u privredi i društvu, kako bi zajedno uticali na smanjenje zagađenja.

Navodi se da su Pošta Srbije je u 2019. godini ostvarila poslovni dobitak u iznosu od 2,2 milijarde dinara (ukupni prihodi bili su 25,9 milijardi dinara) i pružila čak 420,4 miliona usluga.

U saopštenju se dodaje da će Pošta Srbije 8. juna pustiće novu uslugu - Postexpreš BOX., a da je reč o ambalaži za ekspres pošilljke u čiju cenu je uračunat trošak usluge.

U saopštenju se podseća da je javni poštanski saobraćaj u Srbiji zvanično otpočeo otvaranjem prve pošte u Beogradu - 7. juna 1840. i da je od tada stub komunikacija u društvu i simbol povezanosti među ljudima pokretač i nosilac tehnološkog napretka, uvela telegraf, telefon, učestvovala u emitovanju prvog radio programa, bila prvi provajder interneta i kablovske TV, osnvala prvi ekspres kurirski servis u Srbiji, a u regionu je prva započela proces automatizacije prerade pošiljaka i digitalizacije velikog dela procesa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar