12°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

SRBIJA OTVARA JOŠ JEDNO POGLAVLJE: SLOBODA KRETANJA RADNIKA

Srbija bi do kraja juna mogla da otvori poglavlje 2, koje se odnosi na slobodu kretanja radnika, u pristupnim pregovorima sa EU, saznaje Tanjug u evropskim diplomatskim izvorima.

Hrvatska, kao trenutno predsedavajuća EU, navodi da se radi na postizanju konsenzusa među zemljama članicama, koji bi omogućio ogranizovanje Međuvladine konfrencije sa Srbijom.

OVO MORATE ZNATI

TREĆA ŽRTVA STRAVIČNE NESREĆE KOD VLADE SRBIJE!

HRVATSKI MEDIJI: KAKO JE SRĐAN ĐOKOVIĆ OŽENIO HRVATICU, MAJKU NAJBOLJEG TENISERA SVETA

NOVI TRAG O UBICI MALE MEDLIN: ZASTRAŠUJUĆI DETALJI ISPLIVALI U JAVNOST!

BMW SMRTI ODNEO CELU PORODICU: Doveli sina na operaciju u Beograd i POGINULI!

Navodi se da se nastoji da konfrenicija bude "fizička" u Briselu i to najverovatnije poslednje nedelje juna.

Zemlje članice ovih dana razmatraju izveštaj o napretku Srbije i poglavljima 23 i 24 koji je 11. juna predstavila Evropska komisija.

Izveštaj konstatuje napredak Srbije u mnogim oblastima koje se tiču vladavine prava, ali i ukazuje na određana kašnjenja.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

ČAROBNA BOSANSKA SIRNICA: Originalan recept za najčuveniju pitu na svetu!

AMBASADOR SRBIJE: SRBI MOGU U GRČKU PREKO OVA TRI GRANIČNA PRELAZA!

UŽIVO! NAKON SASTANKA SA LAVROVIM PREDSEDNIK PORUČIO: ŠTITIĆEMO SVOJE INTERESE BEZ OBZIRA NA CENU KOJU MORAMO DA PLATIMO!(VIDEO)

RADE JE NASLUTIO SMRT KROZ LUISOVU PESMU Ovo je porodica koja je poginula u BMW (VIDEO, GALERIJA)

Ukoliko se postigne konsenzus među EU 27 Srbija bi mogla da otvori neko od četiri pregovaračka poglavlja koja se trenutno razmatraju u radnim grupama Saveta EU.

U pitanju su poglavlja 2 ( sloboda kretanja radnika), 3 (sloboda pružanja usluga), 14 ( transportna politika) i 21 ( trans-evropske mreže).

Najviše šansi i saglasnosti za otvaranje u ovom trenutku ima poglavlje 2 koje se tiče prava građana jedne države članice EU da rade u drugoj državi članici

Sloboda kretanja radnika se svrstava među temeljne principe Evropske unije i jedna je od četiri slobode unutrašnjeg tržišta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar