19°C

Beograd

Photo: Printscreen

Izvor: Blic

Nagli SKOK ZARAŽENIH u Kragujevcu! Moguće uvođenje VANREDNOG STANJA!

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Kragujevcu, Krizni štab grada na Lepenici predložiće danasa gradonačelniku i Gradskom veću da se skrati radno vreme ugostiteljskih objekata i ograniči broj ljudi na proslavama, stoji u jučerašnjem saopštenju Kriznog štaba grada Kragujevca.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izajvio je na sednici Kriznog štaba da je "zabrinjavajuće da je u prethodnih 17 dana registrovano 77 novozaraženih koronavirusom i da je među njima raspon starosti 25 do 35 godina".

SAZNAJTE I OVO...

OGLASIO SE KIM: Vojne akcije PROTIV Južne Koreje...

UŽAS! NESTAO BRAČNI PAR iz Studenice! Sumnja se da ih je ODNELA bujica!

Brazil POTPISUJE ugovor o PROIZVODNJI probne vakcine protiv korona virusa! Testiranja već počelo na 3000 ljudi!

U skladu sa ovlašćenjima koje ima, lokalna samouprava će najverovatnije u sredu doneti odluke o pooštravanju mera u ugostiteljskim objektima. Podsećam da je u prvom talasu u Kragujevcu bilo zaraženo 68 građana, a sada 77 u dve nedelje. Ako u sredu i četvrtak bude više od desetoro novozaraženih u Kragujevcu, Štabu za vanredne situacije biće upućena preporuka da proglasi vanrednu situaciju na području grada Kragujevca- , rekao je Nikolić.

Pored obaveze nošenja maski u javnom prevozu u Kragujevcu to važi i za javne institucije, gradsku upravu, pošte, banke, prodavnice i tržne centre.

- Izgleda da smo zaboravili italijanski i španski scenario jer smo dobro prošli u prvom talasu - saopštio je kragujevački Krizni štab.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar