34°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Alo.rs

DIREKTORKA MATEMATIČKE GIMNAZIJE SAOPŠTILA: "Devojčica je došla zadihana, bila je uznemirena"

Trinaestogodišnja devojčica Tamara Blažić (13), čiji je nestanak prijavljen u subotu, a koja je pronađena u Ugrinovcima, iz Niša je išla na prijemni za Matematičku gimnaziju

Direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić je za RTS rekla da je devojčica polagala prijemni i da je verovatno bez znanja roditelja napustila Niš i došla u Beograd.

Prema njenim rečima, devojčica je odmah bila primećena jer je zakasnila nekoliko minuta i došla je zadihana u zgradu, sa objašnjenjem da se nisu snašli u Beogradu, ali nije obavestila nikog da je došla bez roditelja.

Inače, u školu ulaze samo deca, a roditelji ostaju napolju. Devojčici je omogućeno polaganje.

SAZNAJTE JOŠ...

OGLASIO SE NEMAČKI VIRUSOLOG: "Nalazimo se u NEPREKIDNOM TALASU, čas raste, čas opada!"

LEPI DANI DO VIKENDA! Vremenska prognoza za iduću nedelju je KATASTROFA!

EKSPLOZIJA NA NOVOM BEOGRADU! Blokovi bez struje!

NOVI SKOK ZARAŽENIH: Testirano 4.905 osoba, a registrovano 254 OBOLELIH!

Nakog toga, kaže Katićeva, devojčica nije otišla kući već je čekala preliminarnu listu, što takođe nije neuobičajeno.

Pošto se roditelji devojčice nisu pojavili, zaposleni su je pitali da li je došla sa roditeljima, a ona je rekla da je došla sama.

- Bila je uznemirena kao i ostala deca koja čekaju rezultate - rekla je direktora.

Kada je izašla preliminarna lista, devojčica je razgovarala sa zaposlenima u zgradi, ispričala nastavnicima da bi volela da dođe u Beograd i da upiše Matematičku gimnaziju, nakon čega je otišla.

- Saradnica ju je ispratila misleći da je otišla u Niš - ispričala je direktorka.

Kako kaže, kasnije su je saradnici alarmirali da je nestanak devojčice prijavljen i onda su proverili fotografiju i podatke.

- Kada smo izvršili proveru originalnih podataka, smatrala sam da je najlogičnije da zovem SUP Niš. Oni su shvatili da ih zovem iz ozbiljnog razloga - navela je Katićeva i dodala da je probala da im pomogne i rekonstruiše dan.

Ističe da im je to verovatno bio ključni trag.

- Mi smo svi bili vrlo uznemireni, to je razumno. Nadam se da je ona to traumatično iskustvo nekako uspela da prevaziđe i da neće ostaviti posledice. Želimo joj sve najbolje, da voli matematiku, ali da nikad ne ide bez nadzora svojih roditelja - poručila je direktorka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika (1)

Mia

Evo moram da napišem,,zaplakala sam...Hvala direktorki ,pomozite tome detetu da ostvari svoj san. Ima država ili neko toliko malo da pomognete toj devojčici..,,,HVALAAA U IME MAJKI MOJIH KOLEGICA IZ SLUŽBE,,,,


Ostavite komentar