5°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

POOŠTRENE MERE U NOVOM SADU! Sve zabrane počinju odmah!

Gradski Štab za vanredne situacije u Novom Sadu danas je, imajući u vidu da epidemiološka situacija nije bolja nego prethodnih dana, ali sagledavajući procenat zauzetosti bolničkih kapaciteta, procenio da je neophodno uvesti dodatne mere.

Mere koje su danas usvojene stupaju na snagu odmah, a počev od danas zabranjeno je organizovano okupljanje više od 10 lica na javnim i zatvorenim prostorima, uz obaveznu fizičku distancu od najmanje 1,5 metara.

Takođe, svi privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost dužni su da u ugostiteljskim objektima koji nemaju baštu, kao i noćnim klubovima na teritoriji Grada Novog Sada, ograniče radno vreme od 6 do 21.

Ovakva vrsta obaveze ne odnosi se na rad privrednih subjekata koji ne pružaju usluge stanovništvu, kao i na rad državnih organa i javnih službi.

Svi privredni subjekti koji obavljaju delatnost u trgovinskim formatima (tržni centri, hipermarket, supermarket, mini market i slično) i obavljaju usluge dužni su da radno vreme organizuju u periodu od 6.00 do 21.00.

Ovo ograničenje ne odnosi se na apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i šaltersku prodaju hrane.

- Grad Novi Sad je merama koje je usvojio, a u odnosu na trenutnu epidemiološku situaciju, utvrdio mere koje su najoptimalnije, s težištem na rad objekata na otvorenom prostoru, kako bi u što većoj meri zaustavio eventualno širenje infekcije. Grad Novi Sad mora da nastavi da živi i njegovi građani moraju da nauče da funkcionišu u ovim izmenjenim okolnostima, a potrebno je samo da se pridržavaju jednostavnih mera zaštite -  ističe se u saopštenju novosadskog Kriznog štaba.

Dodaje se da će, međutim, ako se pokaže da trenutne mere ne daju rezultate, one biti pooštrene.

- Grad Novi Sad apeluje i poziva svoje sugrađane da zajedno, još jednom, pokažu svoju zrelost, solidarnost i svest kako o trenutnoj situaciji, tako i o mogućoj budućoj težoj - zaključuje se u saopštenju.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar