10°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Alo.rs

PROFESORI PRESELILI KATEDRE U DVORIŠTA, nastavne AKTIVNOSTI pod VEDRIM NEBOM: Oglasio se i ministar Šarčević!

Pored ispita u hladu i na upis ocena čeka se u dvorištima fakulteta

Kako bi se na najbolji način ispoštovale epidemiološke mere i smanjio rizik od prenošenja koronavirusa, mnogi profesori na fakultetima u Srbiji su se dosetili da ispitne aktivnosti u julskom ispitnom roku drže na otvorenom. Zagušljive slušaonice oni su zamenili dvorištem i tako pronašli bezbedan način da ispituju studente, kojima je već dosadio onlajn koncept rada.

Jedan od njih je i Ivan Boričić, profesor patologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu, koji je zakazao ispit u hladu ispod oraha u dvorištu Instituta za patologiju. On je na travnjak postavio sto i tri stolice, na kojima su se smenjivali studenti.

- Ispiti se održavaju u hladu ispod oraha kod Instituta za patologiju. Čekajte me ispred Instituta, ispiti su javni - napisao je prof. dr Boričić.

Studentkinja medicine koja je odgovarala patologiju u hladovini oraha kaže da je takvo polaganje ispita za nju i njene kolege bilo jako lepo iskustvo.

- Profesor kome se sto nakrivio zbog neravnine travnjaka i opuštena atmosfera koja je vladala na ispitu definitivno su uticali pozitivno na sve nas. Koliko sam čula, prolaznost na ispitu bila je veća nego obično, a i ja sam zadovoljna svojom ocenom u indeksu - kaže ona.

Slična situacija je bila i pre nekoliko dana kada je jedna profesorka na Filološkom fakultetu ispitivala studente u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja.

KORONA U SRBIJI

KRAGUJEVAC: Teška epidemiološka situacija! Danas postavljena privremena kovid bolnica "Šumadijski sajam"

LEKARI UPOZORAVAJU: Sve bude bolje, a onda dođe KRITIČAN ŠESTI DAN! Nov zabrinjavajući SIMPTOM kod kovid pacijenata

NIŠ: DVE TRUDNICE U TEŠKOM STANJU Priključene na respirator, lekari se bore za njihove živote

MILIĆEVIĆ: Većina od 225 pacijenata u "Areni" ima obostranu upalu pluća

KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Ako budemo savesni, efekti mera biće vidljivi krajem sledeće sedmice!

KC NIŠ: U kovid objektima hospitalizovano 358 pacijenata!

- Kako jedan student završi, ona prozove sledećeg. Čekali smo svoj red u drugom uglu dvorišta da ne bismo smetali kolegama dok odogovaraju. Bilo je jako zanimljivo jer je i naša fakultetska mačka pomno pratila šta se zbiva - kazao nam je jedan od studenta.

Pored ispita koji se odvijaju na otvorenom, pojedini profesori su u dvorišta fakulteta odlučili da prenesu i druge aktivnosti. Tako je ispred niškog Filozofskog fakulteta prof. dr Tatjana Paunović organizovala upis ocena sa pismenog ispita.

- Fakultet ima veliko dvorište i rešili smo da ga iskoristimo na najbolji način. U ovom slučaju da upišem ocene sa ispita koji su studenti polagali. Sigurnije je jer su studenti na otvorenom i manja je opasnost od korone - kazala je profesorka Paunović. 

Šarčević: Ispiti na otvorenom su dobra ideja

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević za „Alo!“ navodi da su ga prijatno izenandili profesori koji su odlučili da drže ispite u dvorištima fakulteta.

- Pozdravljam sve što je pametno i korisno u ovoj nimalo bezazlenoj situaciji. Čini mi se da je održavanje ispita na otvorenom zaista dobra ideja - kaže Šarčević.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar