10°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: HAPPYBSC

NIKO NIJE POŠTEĐEN: Najmlađi pacijent na respiratoru u kovid bolnici KCS ima samo 19 godina!

Direktor Centra za anesteziologiju i reanimatologiju Kliničkog centra Srbije prof. dr Nebojša Lađević izjavio je danas da u odnosu na prvi pik sada ima više pacijenata zaraženih korona virusom sa teškom kliničkom slikom i da je najmlađi pacijent na respiratoru u kovid bolnici KCS-a 2001. godište.

- Sada imamo više mlađih pacijenata, izmedu 20-te i 30-te i 30-te i 40-te godine, čak su i oni na mehaničkoj ventilaciji, tako da niko nije pošteđen - rekao je Lađević.

PROČITAJTE I: 

U ZGRADI PREDSEDNIŠTVA, TAČNO U 9 ČASOVA: Pred PREDSEDNIKOM VUČIĆEM je sledeći IZAZOV!

PROFESORI PRESELILI KATEDRE U DVORIŠTA, nastavne AKTIVNOSTI pod VEDRIM NEBOM: Oglasio se i ministar Šarčević!

LEGENDARNU SPIKERKU NAPAO STAFORD, DOK JE VLASNIK PSA SAMO GLEDAO: Sva u MODRICAMA, PODLIVIMA, šok PRIZOR!

KRVAVA IZAŠLA NA TERASU NA SLAVIJI ODMAH NAKON ZLOČINA: Osumnjičena TVRDI da se BRANILA!

DONALD TRAMP O PANDEMIJI: "Korona virus će nestati, na kraju krajeva ću ja biti u pravu...!"

Na pitanje koliko godina imaju najmladi pacijenti koji se nalaze na mehanickoj ventilaciji u nekoj od kovid bolnica Klinickog centra Srbije Lađevic je rekao da ima pacijenata koji je 1994. godište ili 2001. godište, te da je zato potreban oprez.

- Što je više obolelih, imamo više i pacijenata sa težom kliničkom slikom. Oni koji se na vreme jave mi uspevamo da zadržimo tu bolest, da ne dođu na respiratore. Do sada imamo jedno desetak posto onih koje smo odvojili od respiratora - kazao je Lađević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar