25°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

DODATNI ANTI-KRIZNI PAKET U KOMŠILUKU: Još 971 milion evra za socijalne mere i podršku ekonomiji!

Bugarska vlada će izdvojiti dodatnih 1,9 milijardi leva (971 milion evra) u okviru novog paketa mera čiji je cilj ublažavanje posledica pandemije korona virusa, saopštio je premijer Bojko Borisov.

Otprilike 1,2 milijarde leva (613,5 miliona evra) od ukupnog iznosa biće iskorišćeno za finansiranje socijalnih mera, dok će 731 milion leva (264,5 miliona evra) otići na podršku ekonomiji, naveo je Borisov u video poruci objavljenoj na njegovom Fejsbuk nalogu, prenosi portal SeeNews.

Sredstva namenjena socijalnim merama pokriće 30 odsto veće troškove osoblja angažovanog na ograničavanju širenja korona virusa, zatim povećanje subvencija za bolnice i isplate zdravstvenog osiguranja.

PROČITAJTE JOŠ...

MARIĆ STAVIO TAČKU! Poslednja "Ćirilica" donela mnoga saznanja ...

DR ŠEKLER OTKRIO: MI smo izučavali genom KORONA VIRUSA, evo šta smo SAZNALI!

OVO JE POENTA MERA: Šta ako imate MILION bolesnih za NEDELJU dana u SRBIJI?

JEZIVO U GORNJEM MILANOVCU: Žena skočila sa mosta! U kritičnom stanju prevezena u Kragujevac

POGLEDAJTE ŠTA SU T-ĆELIJE: Među nama su ljudi specijalnih karakteristika, imuni na korona virus, a ovo su njihove odlike

Vlada će takođe izdvojiti ukupno 318 miliona leva (162,6 miliona evra) za isplatu dodatka na penzije od 50 leva (25,5 evra) u naredna tri meseca.

Ministarstvo regionalnog razvoja dobiće 355 miliona leva (181,5 miliona evra) za projekte putne infrastrukture, dok će 9,5 miliona leva (4,8 miliona evra) biti namenjeno Ministarstvu ekonomije za promociju stranih investicija u zemlji.

Borisov je poručio da vlada ne planira da aplicira kod međunarodnih finansijskih institucija za dobijanje kredita za finansiranje mera ublažavanja posledica krize, već će mere finansirati iz fiskalne rezerve.

Bugarska je ranije ovog meseca odlučila da produži vanredne mere uvedene zbog pandemije korona virusa za još dve nedelje, do kraja jula.

Zaključno sa jučerašnjim danom, broj potvrđenih slučajeva obolelih od Kovida-19 u toj zemlji iznosio je 10.427, uključujući 340 smrtnih slučajeva i 5.355 izlečenih pacijenata.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti