25°C

Beograd

Photo: Pixabay/Printscreen

Izvor: tanjug

U toku snimanje onlajn nastave za narednu školsku godinu

 U RTS-ovom studiju na Sajmu u toku je snimanje onlajn časova za učenike nižih razreda osnovne škole za narednu školsku godinu.

Svakog dana snimaju dve učiteljice po tri časa. U studiju se primenjuju sve mere zaštite - postavljena je dezobarijera, svi koji rade iza kamere nose maske, a tek kada prva učiteljica završi snimanje u studio ulazi druga tako da nema preklapanja.

OVO MORATE ZNATI

RUSI KONAČNO OTKRILI: Evo kada će početi sa vakcinacijom dece protiv korone! (VIDEO)

DAČIĆ ODGOVORIO BRNABIĆ: "SPS je pouzdan partner SNS-u, ODLUKA JE NA VUČIĆU..."!

MINISTAR MALI: Svaki zaposleni dobiće oko 155 evra, a evo kada novac leže na račun!

NESTANAK PRIJAVLJEN JUČE: Policija na NOGAMA, tragaju za OVIM ČOVEKOM!

Na ulazu u studio stoji dnevni raspored časova koji se snimaju. Ekipa Tanjuga zatekla je na snimanju učiteljicu Bojanu Ristić iz OŠ Pavle Savić iz Beogrda koja je snimala časove - srpskog jezika, matematike i likovne kulture za učenike četvrtog razreda.

Na času srpskog jezika obrađivali su tekst Miroslava Demaka "Violina", iz matematike su utvrđivali gradivo, dok su na času likovnog radili kolaž tehniku.

Bojana je bila uključena u snimanje onlajn nastave i u martu, te za nju kamera nije ništa novo. U studiju su joj na raspolaganju svi rekviziti kao u učionici, jedino što nedostaje su đaci.

Kaže da i učenicima nedostaje nastava uživo, škola, učiteljica. Od marta do kraja školske godine pratili su nastavu na daljinu. Bilo je malo poteškoća na početku, ali da su se kasnije dobro uklopili.

"Mislim da su uspeli da se uklope i isprate sve nastavne jedinice. Bili su vredni i svi su lepo radili. Bilo je u početku poteškoća, ali je kasnije sve funkcionisalo", kaže Bojana.

Onlajn časovi emituovaće se od septembra na RTS-u, bez obzira što je planiramno je da u novu školsku godinu đaci počnu sa uživo nastavom u školi. Onlajn časovi biće potpora redovnoj nastavi, a pratiće je i učenici koji zbog bolesti neće pohađati nastavu u školi.

Studio u kom se snima nastava opremljen je pametnom tablom, a tu su i drugi rekviziti koji treba da dočaraju ambijent u učionici - ispisana ćirilična i latinična slova, pribor za likovno, instrumenti za muzičko, globus, slika Vuka Karadžića...

Gorica Njegovanović učiteljica u OŠ Mihailo Pupin u Beogradu takođe je učestvovala u snimanju časova u martu, tako da u novom studiju nema treme.

"Imamo sada bolje uslove za rad, tako da je i naša odgovornost veća da časovi budu kvalitetniji i bolji", kaže Gorica za Tanjug.

Nedostaju joj učenici, atmosfera iz učionice, znatiželjne oči posebno prvačića.

U studiju RTS na Sajmu snimaju se časovi za niže razrede osnovne škole - srpski jezik, matematika, svet oko nas, odnosno priroda i društvo, muzičko, likovno, digitalni svet.

Za više razrede osnovne škole nastavnici časove snimaju kod kuće . Učitelji iz školske uprave Beograd snimaju časove za prvih mesec dana nastave po planu i programu, nakon toga nastavu za oktobar snimaju učitelji iz Novog Sada, zatim Niša. Tako će priliku da snimaju časove imati učitelji iz svih školskih uprava u Srbiji.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti