30°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Tanjug

DOBRE VESTI ZA UGOSTITELJE: Od narednog vikenda verovatno produžen rad

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će ukoliko bude dobra epidemiološka situacija, ne od sutra, već od narednog vikenda biti produžen rad ugostiteljskim objektima do jedan sat, kako bi mogli da zarade više novca.

Zamolio je ugostitelje da plaćaju porez i posebno da izdaju PDV račune, pošto je dobio, kako je rekao, video da su užasni rezultat iz Poreske uprave kada su u pitanju pekare, ugostiteljski objekti i samostalne trgovinske radnje.

"Mnogo smo pomogli, mi smo dali oko 1.150 evra po radniku za pet meseci, a kriza nije baš trajala pet meseci i za to vreme nisu radili možda 20 dana ili tokom trajanja vanrednog stanja. Ne vraća se državi tako što se izbegava plaćanje poreza", poručio je Vučić.

OVO MORATE ZNATI

KOD NJIH NEMA STEREOTIPA: Svekrva i snajka sa bandom PLJAČKALE po Nišu?!

DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE SE NASTAVLJA: Sastanak predstavnika u Beloj kući 2. septembra!

DANAS ISTIČE ROK ZA PLAĆANJE TREĆE RATE: Kazna je 5.000, a ovoliko vremena imate da uplatite razliku većeg poreza

Ističe da su pri kraju priprema za nove sektorske mere koje su on i premijerka Ana Brnabić najavili za turizam.

"Mi smo pri kraju i u pripremi ono o čemu smo Ana i ja razgovarali i stavili na intagram i rekli da će biti i sektorskih mera ili za delimično sektorske mere za one koji su najpogođeniji", rekao je Vučić.

Kaže da su planine i banje pune gostiju, ali da se mora pomoći hotelijerima u Beogradu, Novom Sadu i drugim velikim graodvima.

Predsednik dodaje da nigde nije laka situacija u svetu po pitanu ekonomije, ali da mi stojimo bolje nego u drugim zemljama.

Vučić dodaje da prema svim izveštajima i podatke koje ima da može da kaže da u regionu najbolje projekcije u perspektivi imaju Srbija, pa Mađarska.

Dodaje da je izuzetna vest za nas što se nemačka ekonomija oporavlja.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti