24°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Alo.rs

MASKE I DISTANCA U MESECIMA PRED NAMA: Tiodorović objasnio kada možemo da očekujemo skidanje maski u javnosti!

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da, iako imamo više uslova da živimo normalnije, maske ćemo nositi bar do proleća sledeće godine.

Pri tome ćemo morati da držimo i odstojanje. Polazak u školu može predstavljati na neki način opterećenje, ukazao je Tiodorović.

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović je rekao da nema velikih promena.

Tiodorović je istakao je da to što imamo više uslova da živimo normalnije, da uživamo u kulturi, da podižemo duh koji će nam omogućiti da podižemo i fizičku spremnost, strpljenje i izdržljivost, ne znači da ne ostaju mere - maske ćemo i dalje nositi.

OVO MORATE ZNATI

HOROR VIKEND U SRBIJI! Tri slučaja PEDOFILIJE: Devojčice (12) doživele pakao sa OČUHOM, MAJKOM I POZNANIKOM

DANAS SLAVIMO VELIKOG SVECA: Žene, čim se probudite PRVO uradite ovo da bi vas sreća pratila

TRAMP DAO ODOBRENJE: U SAD lečenje Kovida 19 KRVNOM PLAZMOM

VREMENSKA PROGNOZA ZA 24. AVGUST: Promenljivo i toplo!

- Verovatno ćemo i sledeće godine da ih nosimo, barem do proleća i da ćemo pri tome morati da držimo odstojanje - istakao je Tiodorović.

Smatra da su najvažniji faktor ljudi koji se vraćaju sa odmora, pre svega sa Mediterana, jer sve te zemlje pokazuju znatno povećanje broja pozitivnih i obolelih.

- Verovatno ćemo morati da razmišljamo, bude li taj trend imao ubrzanje i sa većim skokovima, da treba uvesti neku vrstu izolacije - rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, polazak u školu može predstavljati na neki način opterećenje.

- To je prelomni trenutak u ovoj epidemiji, zato što ne samo da deca, roditelji i prosvetni radnici imaju jedan veliki ispit, nego i celo društvo ima ispit -  zaključio je Tiodorović.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar