17°C

Beograd

Photo: Facebook

Izvor: Blic.rs

NOVI PRORAČUNI PROFESORA KOČOVIĆA Evo kada prestaje korona! (GALERIJA)

Ranije su mnogi građani Srbije s pažnjom pratili svaku reč koju bi izgovorio kontroverzni pulmolog dr Branimir Nestorović, dok sada u moru stručnih lekarskih informacija, sa nestrpljenjem prate podatke koje im servira profesor Petar Kočović.

Ovaj vrsni inženjer sa svojim timom skoro svakodnevno, uz pomoć matematičkih proračuna, vrši projekciju kada će se ovaj talas korona virusa završiti kako u Srbiji, tako i u drugim zemljama širom planete.

Ali isto tako i kada možemo da očekujemo sledeći udar, bilo da je reč o trećem talasu ili ko zna kojem po redu piku... Iako se poslednjih dana značajno smanjio broj novozaraženih u Srbiji, iako se manje ljudi javlja na preglede, matematika pokazuje da će drugi talas kovida-19 u našoj zemlji potrajati baš kako je bilo "projektovano" pre desetak dana.

Posted by Petar Kocovic on Уторак, 25. август 2020.

Prema proračunima profesora Kočovića i njegove ekipe, završetak drugog udara (što ne znači da ćemo imati nula slučajeva u roku od 24 sata) se očekuje 11. septembra, dva dana ranije nego što je prethodno bilo planirano.

- Moj petočlani tim sastavljen od matematičara i programera prati na dnevnom nivou stanje u svih 216 država. Koristimo Gausovu krivu (matematički model koji se bazira na radu čuvenog nemačkog matematičara i fizičara Johana Karla Fridriha Gausa) koja se pomera na dnevnom nivou. Metodologija je jedinstvena, a bazira se na višestrukim talasima - objasnio je ranije za “Blic” Kočović.

SRBIJA - 24. avgust 2020- Covid-19-II talas (CECA) "Kovid-19 cuci svuda oko nas i ceka pravi cas..."

Posted by Petar Kocovic on Понедељак, 24. август 2020.

Prema njihovim proračunima Srbiju očekuje treći talas koji bi trebalo da počne odmah po završetku drugog. Ako se obistine ovi proračuni, on bi bio kraći od drugog talasa (118 dana), a duži od prvog (82 dana). Trajao bi do 17. decembra.

Profesor Kočović je predvideo i broj inficiranih koji se očekuje u ovom trećem talasu. On bi, prema ovim brojkama, trebalo da bude slabiji od sadašnjeg drugog, a jači od prvog koji nas je "zakačio" u martu, aprilu i maju.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar