21°C

Beograd

Photo: tanjug/printscreen

Izvor: kurir.rs/happybsc

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA Kisić: Nova mera stupaja sutra na snagu!

Krizni štab održao je sednicu na kojoj su razmatrane mere za suzbijanje predstojećeg trećeg talasa epidemije virusa korona, koji bi prema najavama epidemiologa trebalo da se dogodi u novembru.

Na sednici u zgradi Vlade Srbije bili su prisutni premijerka Ana Brnabić i ministri zdravlja Zlatibor Lončar i rada Zoran Đorđević. 

Sednica je održana u trenutku kad je Beograd najveće žarište virusa korona u Srbiji i kad su pooštrene kontrole sprovođenja mera. 

Iz tog razloga na sednici Kriznog štaba jedna od glavnih tema bila je situacija i povećanja broja obolelih u prestonici.

Nakon sednice Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević je kazala da je došlo do blagog povećanja zaraženih korona virusom i da je ključni trenutak da poštujemo mere. 

- Bez obzira na blago povećanje broja obolelih i dalje smo jedna od zemalja sa najnižom učestalošću oboljevanja. Znamo na osnovu iskustva drugih zemalja da se to može brzo promeniti. Sada je ključni momenat da damo sve od sebe da poštujemo preventivne mere. Najveći broj obolelih je iz Beograda. Doneli smo odluku da svi zatvoreni objekti mogu da rade samo do 23 časa - rekla je Kisić Tepavčević i naglasila da ta mera stupa na snagu sutra.


Prema poslednjim informacijama u Srbiji je hospitalizovano 286 osoba, a na respiratoru je 19 pacijenata. Od posledica kovida-19 preminuo je jedan pacijent, a zaraženo je još 120 osoba. U Beogradu je 57 novozaraženih.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih virus je potvrđen kod 36 korisnika i 11 zaposlenih.


Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti