18°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Alo.rs

VERNICI ZANEMELI PRED OTKRIĆEM: Čudo u Manastiru Tumane!

Veliko otkriće desilo se četvrtak u Manastiru Tumane. Dok je manastirska bratija nadgledala radove na preuređenju poda crkve, ispod kamenih ploča starih oko jednog veka pred majstorima i monasima pojavio se prvo svod, a zatim i ostatak grobnice Svetog Zosima Tumanskog, čudotvorca i patrona Manastira Tumane.

Iako su monasi, kao i naučnici, smatrali da je grobnica ovog svetitelja zatrpana kada su ruski monasi početkom prošlog veka iz nje izneli svete mošti, pokazalo se da je stvarnost posve drugačija.

OVO MORATE ZNATI

UZBUNA U KINESKOJ VOJSCI Američki razarač se približava Kini!

GORI PEŠTER Vojska Srbije na liniji odbrane (FOTO)

TERORISTI SA KOSOVA SKOVALI PAKLENI PLAN: Akcija "ČAST" za novi POGROM nad SRBIMA

SUDOVI IMAJU PUNE RUKE POSLA: Saznajte da li banka ima pravo da naplati troškove obrade kredita

BEZ PUBLIKE NA VEČITOM DERBIJU: Predsednik Srbije objasnio zašto će praznik fudbala proteći bez navijača!

- Veliki blagoslov spustio se na ceo manastir i ceo verujući narod u Srbiji i celom svetu. Bili smo ubeđeni da su Rusi prilikom iznošenja moštiju zatrpali grobnicu jer je tada bila takva praksa, ali naišli smo na iznenađenje. U predvorju crkve, gde su uvek sahranjivani osnivači i patroni hramova, ugledali smo prvo svod grobnice, a onda i unutrašnji deo - priča  iguman Dimitrije Plećević.

Prema njegovim rečima, grobnica će tokom popravke poda crkve biti konzervirana i prekrivena staklom.

- Odlučili smo da staklom prekrijemo grobnicu kako bi vernici mogli da vide mesto gde je sahranjen Sveti Zosim, zbog koga i dolaze na ovo mesto. Oni dolaze da mu se poklone, da traže i da dobiju blagoslov. Sada će moći da se poklone i svečevom grobu, koji je kroz vekove mnogima donosio isceljenje i spasenje. Verujemo da će vernicima to mnogo značiti, kao što znači i nama - rekao je iguman.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti