5°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

BRŽE NEGO ŠTO SMO MISLILI: Stiže nam KORONA UDAR? Zabrinjavajuća statistika!

Treći pik ili treći talas korona virusa, po svemu sudeći je stigao u Srbiju.

OVO MORATE ZNATI

UZBUNA U KINESKOJ VOJSCI Američki razarač se približava Kini!

GORI PEŠTER Vojska Srbije na liniji odbrane (FOTO)

TERORISTI SA KOSOVA SKOVALI PAKLENI PLAN: Akcija "ČAST" za novi POGROM nad SRBIMA

SUDOVI IMAJU PUNE RUKE POSLA: Saznajte da li banka ima pravo da naplati troškove obrade kredita

BEZ PUBLIKE NA VEČITOM DERBIJU: Predsednik Srbije objasnio zašto će praznik fudbala proteći bez navijača!

A, ako se pogleda statistika, odnosno grafike kako je tekla epidemija korona virusa u Srbiji od marta do sada, posebno u prva dva udara kovida-19, možemo zaključiti da nas već u narednih sedam do deset dana očekuju brojke od preko 300 zaraženih na dnevnom nivou!

Naime, tokom prvog talasa, 1. aprila imali smo 160 novozaraženih u roku od 24 sata, već tri dana kasnije probijena je "kota 300" sa 305 registrovanih slučajeva, a nepune dve nedelje kasnije i "kota 400" sa 424 zaraženih za samo jedan dan.

Da postoji veoma jasna progresija potvrdio je drugi letnji talas korone u našoj zemlji. Tada smo 24. juna imali 143 zaražene osobe u roku od 24 sata, da bismo nedelju dana kasnije imali čak 359!

I OVO ĆE VAS ZANIMATI

PREDSEDNIK SRBIJE POŽELEO BRZ OPORAVAK AMFILOHIJU

SRBIJA PRVA U EVROPI! Stigao lek protiv korone

MILORAD VUČELIĆ U TEŠKOM STANJU: Priključen na respirator

PRVI REKET SVETA NA UDARU KRIMINALACA: Advokat porodice Đoković hitno reagovao!

I kada se pogledaju grafike prva dva talasa, može se primetiti mnogo sličnosti, s tim što je ovaj drugi, letnji, bio nešto jačeg intenziteta, dostigao je rekordnih 467 novoobolelih u jednom danu (26. jul), ali je bio i dugotrajniji, razvučeniji.

Prema ranijim računicama i prognozama profesora Petra Kočovića videli smo da je Srbija već u trećem talasu korona virusa. Sada, njegovi najnoviji proračuni pokazuju da nas u naredim danima očekuje uspon trećeg talasa kada je reč o broju novoobolelih i opasnost od veoma skorog ulaska u crvenu zonu!

- Nakon broja zaraženih od 7. oktobra Srbija je izašla iz zelene zone, sa 15 zaraženih na 100.000 stanovnika u poslednjih 14 dana. U narednih devet dana, uključujući i 7. oktobar, ovaj broj će da se duplira, pa ćemo iz žutog ući u crveni talas. To praktično znači da će broj od 250 zaraženih na dnevnom nivou biti realnost. Imamo malo dana da se spremiimo da u potpunosti poštujemo sve mere lične zaštite - kaže prof. Kočović.

Da nam treći talas korone ne gine, bili smo odavno svesni, ali smo se nekako potajno nadali da će početi tek u novembru, a ne već u prvoj dekadi oktobra!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar