17°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

VESIĆ: Za sada u Beogradu neće biti pooštravanja mera

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da za sada nije u planu pooštravanje mera u glavnom gradu, navodeći da je dovoljno da se poštuju već propisane mere.

- To znači da u javnom prevozu i u zatvorenim prostorima obavezno nosimo masku. Masku nosimo da bismo štitili sebe, ali i druge, u suprotnom desiće nam se ono što se već dešava u Evropi. Videli ste koliko zaraženih ima u Nemačkoj, vidite šta se dešava u zemljama u okruženju - rekao je Vesić.

Na pitanje da li su građani preko vajbera počeli da prijavljuju kršenje mera koje su primetili, kaže da je to linija Ministarstva zdravlja, navodeći da će oni već danas uspostaviti kontakt sa drugim službama i prenositi te poruke, pre svega policiji, a onda i komunalnoj miliciji.

Podsetio je da se u prethodna tri dana broj zaraženih povećava i da to znači da je reč o početku trećeg talasa epidemije, te da od svih zavisi kakav će taj talas biti i da li će se ponoviti situacija iz jula kada su bolnice bile pune pacijenata.

OVO MORATE ZNATI

STIŽE NAM SNEG: Mnogi delovi Srbije će se ZABELETI!

BRŽE NEGO ŠTO SMO MISLILI: Stiže nam KORONA UDAR? Zabrinjavajuća statistika!

DANAS SU MIHOLJSKE ZADUŠNICE: Ovih PET stvari treba poneti na groblje, a običaji nalažu da se ispoštuje JEDNA BITNA STVAR!

On je dodao da zajedničke patrole sanitarne i komunalne milicije kontrolišu ugostiteljske objekte i većina njih poštuje radno vreme do 23 časa. Ako se ne mere ne poštuju, sledi opomena, a onda i kazna, kaže Vesić.

- Nažalost, ima splavova koji organuzuju žurke, čak i u vreme koje je propisano i na tim žurkama se ne poštuju mere. Moja molba je da razmisle da li treba da zbog svoje zarade izlažu decu zarazi i da posle ta deca zaraze svoje roditelje - rekao je Vesić.

Kaže da u Beogradu radnim danom ima 1.641 vozilo gradskog prevoza na ulicama i da je nemoguće kontrolisati svako, te da je zbog toga važno da svako bude disciplinovan.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti