28°C

Beograd

Photo: Twitter/Printscreen

Izvor: Novosti

BOGDANOVIĆ UPOZORAVA! Epidemiološka situacija veoma ozbiljna, u Areni čitave porodice sa obostranim upalama pluća

Medicinski koordinator privremene bolnice u Areni Predrag Bogdanović kaže da se u ovoj kovid bolnici, u kojoj je trenutno 485 pacijenata, leče čitave porodice sa obostranim upalama pluća i da je epidemiološka situacija veoma ozbiljna.

Sutra će biti mesec dana od kada je Beogradska Arena ponovo postala kovid bolnica, a Bogdanović za medijekaže da je za 29 dana tu prošlo ukupno 1.023 pacijenata i da niko nije očekivao takvu situaciju. Bogdanović je rekao da su imali besanu noć jer je bilo 80 prijema u bolnicu. Za ovih skoro mesec dana otpušteno je ukupno 540 pacijenata, 438 na dalje kućno lecenje, a 102 pacijenata su prebačena u bolnice višeg ranga.

Većina pacijenata prima kiseoničku terapiju, a ima još samo dvadesetak slobodnih mesta. Bogdanovic ističe da ima od 30 do 50 otpusta dnevno, i da se trude da svakog pacijenta koga stabilizuju pošalju kući, jer je veliki pritisak na bolnice.

PROČITAJTE JOŠ...

OGLASIO SE PUTIN: Neću da čestitam Bajdenu!

DODIK: Icko je totalno izgubio kompas! Ne može on nama ništa da nametne!

OHRABRUJUĆE VESTI: Vakcina protiv korone za manje od JEDNOG EVRA?

NOVE PROVOKACIJE: Na tabli na ulazu u Gračanicu, napisano OVK!

U Areni ima 280 kiseoničkih mesta i sva su popunjena. Bogdanović ističe da se Areni nalaze čitave porodocie koje imaju obostrane upale pluća i dodaje da se stanje mnogih pacijenata pogorša u roku od sat vremena, a mesta u drugim bolnicama višeg ranga je sve manje.

Najmlađi pacijent u Areni ima 19 godina, najstariji 88, a Bogdanović upozorava da je situacija veoma ozbiljna i poziva građane da poštuju mere.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar