30°C

Beograd

Photo: Facebook/Printscreen

Izvor: Blic.rs

POTRESNA ISPOVEST BRANISLAVA IZ KOVID BOLNICE: Šta je bilo, mislite da se nas 6.000 folira?

Pre nekoliko dana, zvanično je prošlo godinu dana od kako je zabeležen prvi slučaj korona virusa. Od tada, do danas, imali smo prilike da se kroz priče zdravstvenih radnika, pacijenata, kao i njihovih porodica, uverimo u jačinu ovog, po orgnanizam razarajućeg virusa.

Branislav Sjeran, mladić iz Mladenovca, jedan je od onih koji biju bitku protiv korone iz bolničke postelje. Svoje iskustvo, kao i veliku požrtvovanost zdravstvenih radnika, pretočio je u status na Fejsbuku, koji je zbog načina na koji je napisan, za veoma kratko vreme postao viralan.

Naime, sem što je opisao kako teče procedura lečenja, te i u kakvom stanju se sada nalazi, on se na satiričan način osvrnuo i na teorije zavera koje šire "antimaskeri" i ostali teoretičari zavera, koji virus koji već godinu dana kosi živote, ne vide kao ozbiljnu pretnju po čovečanstvo, već globalnu zaveru koja služi samo za zastrašivanje čovečanstva. Uz njegovu dozvolu, status vam prenosimo u celosti

ZA PAMETNE

"Ogrebah se za krevet. Nije zlo, ali nije ni fino. Upala pluća, do juče redovna temperatura nedelju dana. Danas prvi dan skroz bez temperature.

Lekari i sestre pocrkaše. Žao mi da im tražim bilo šta. Teško je objasniti koliko izginuše. Nije to ono "frka, ajmo sad svi akcija dva sata", vec akcija nikad ne prestaje. Ista sestra nam dolazi treći dan, ceo dan. Juče u 5 popodne kaže ide da doručkuje. Povukli su i neku studentariju, vidi se da su deca, uplašeniji su od pacijenata i malo toga rade, mere kiseonik, ali makar imaju više ljudstva da obilaze sobe češće. Što je opet retko. Ja sam u bolnici koja je u petak otvorena za kovid. Skroz je puna. U mom krevetu je par sati pre mene ležala žena koju su odveli na intenzivnu. Trude se da dele sobe na muške i ženske, ali nije uvek moguće zbog gužve. Gde ima krevet tu ideš.

Pišem ovo ne da plašim bilo koga, već kao lično iskustvo da znate kako izgleda na lakšem nivou bolnice. Čuvajte se, pitanje je koliko još ljudi mogu da opslužuju pre nego što se potpuno raspadnu. A stvarno se trude."

SVET SE ODUŽUJE FUDBALSKOJ LEGENDI

FIFA POVLAČI DRES SA BROJEM DESET U ČAST LEGENDE

MMA BORAC ALEKSANDAR ILIĆ PREDVIDEO SMRT FUDBALSKE LEGENDE

SLAVNI FUDBALER UMRO KAD I NJEGOV FUDBALSKI IDOL DŽORDŽ BEST I FIDEL KASTRO (FOTO)

U drugom delu statusa momak se sarkastično osvrće na teoretičare zavere i njihove uvredljive insinuacije da su bolesnici nekako "plaćeni da glume bolest":

ZA PAMETNE DOVOLJNO

Nije mi ništa. Prijavio se da kuliram par dana, kad stiže mi 70.000 na račun. Kažu to od Soroša. Od Gejtsa se dobija na izlazu. Odmah smo mi iz sobe naručili pečenje i večeras žurka kod nas. Sutra igramo turnir u hokeju sa spratom ispod. Pokidaćemo ih, tamo pola babe.

Za vikend nas vode da vidimo gde se čuvaju pokradeni glasovi za Trampa.

Od lekova samo preventivno pricešće istom kašičicom. I to ne za kovid, to ne postoji, već onako, za opšte zdravlje", naveo je na kraju statusa Branislav, koji je na ovaj način, kroz satiru, želeo da objasni svima koji ne veruju u koronu, te i u njoj vide svetsku zaveru, da je sve, samo ne igra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

Svi u mojoj sobi imaju upalu pluća. Niko ne leži 'nako. Ne izlazi se iz soba

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar