18°C

Beograd

Photo: happybsc

Izvor: Tanjug

PEKTOVIĆ: Srbija ne kalkuliše pitanjem statusa KIM!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je večeras da Srbija, suprotno tvrdnjama izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon, ne kalkuliše sa pitanjem statusa svoje južne pokrajine, jer je naše stanovište, za razliku od onog koje zastupa Fon Kramon, utemeljeno na međunarodnom pravu i na evropskim vrednostima.

NAJVAŽNIJE DANAS:

STRAVIČNO U ČAČKU: Golf "pokosio" baku i unuku

KOMUNALNA MILICIJA PREKINULA KORONA ŽURKU: Šok scena u CENTRU BEOGRADA!(FOTO)

KON: Ideja o napuštanju Kriznog štaba nije opcija

GLAVAŠ NA HEPI TELEVIZIJI: Za doček Nove godine donosimo posebne mere (VIDEO)

Petković je u saopštenju naveo i da je očekivano to što Viola fon Kramon, "kao otvoreni promoter samoproglašene nezavisnosti Kosova, govori ono što prija ušima političara u Prištini i opsesivno napada predsednika Srbije Aleksandra Vučića, iako je on, nesumnjivo jedan od najodgovornijih i najuspešnijih političara u Evropi".

Petković je ukazao i da bi za jednog iskrenog promotera demokratije, bavljenje Kosovom i Metohijom u instituciji kakva je Evropski parlament, pružalo bezbroj izazova i mogućnosti da se unaprede uslovi života, demokratski standardi i ljudska prava na terenu, ali da to nije u fokusu poslanice Fon Kramon.

PROČITAJTE JOŠ:

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA: U Beogradu i dalje ispod hiljadu!

BANJALUKA: Jednomesečni pritvor za osumnjičenog za ubistvo monaha

ISPLIVALI STRAVIČNI DETALJI BRUTALNOG UBISTVA: Monaha ZAKLJUČAO, pretražio manastir i UKRAO 1.200 MARAKA!

- Fon Kramon bi revnosnije i poštenije obavljala funkciju izvestioca Evropskog parlamenta kada bi, umesto što svu svoju energiju usmerava na promociju samoproglašenog Kosova, deo svog vremena i pažnje posvetila, recimo, ugroženosti Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ili recimo, činjenici da se na terenu niko ne bavi pitanjem procesuiranja odgovornih za ubistva i otmice novinara - navodi Petković.

On je ocenio i da velika šteta i za Evropski parlament i za žitelje Kosova i Metohije to što jednu tako odgovornu i potencijalno korisnu funkcija obavlja osoba koja, kako kaže, nije spremna da svoj posao radi iskreno i u skladu sa evropskim i demokratskim vrednostima i standardima.

Viola fon Kramon izjavila je ranije danas da ne veruje da je stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija neće priznati Kosovo dok je on predsednik, poslednja reč vlasti u Beogradu po ovom pitanju, jer kako tvrdi Vučić je "svestan, da međusobno priznavanje vodi do članstva u EU".

Ona je u intervjuu za Dojče vele na albanskom jeziku rekla da će do uzajamnog priznanja doći, ali da je pitanje u kom obliku i šta će biti unutar opšteg paketa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar