23°C

Beograd

Photo: youtubee/printscreen

Izvor: alo

SVI KOJI ŽELE DA PUTUJU OVO MORAJU ZNATI: Evo u koje sve države možete da odete bez PCR testa i karantina

Iako je zima uveliko uzela zamah, a naša zemlja se zabelela, aktuelna vest da ćemo u Grčku moći samo uz prethodnu vakcinaciju

Situacija sa koronavirusom menja se danonoćno, a mnoge države u koje su državljani Srbije mogli slobodno da uđu, uvele su obavezan karantin ili zabranile ulazak, dok su nam se neke države otvorile - što uz test, što bez uslova.

Mnoge države popuštaju mere kojima se građani drugih zemalja ograničavaju pri ulasku u zemlju ili izlasku iz zemlje, te trenutno bezuslovno možemo u 15 zemalja.

Iako je zima uveliko uzela zamah, a naša zemlja se zabelela, aktuelna vest da ćemo u Grčku moći samo uz prethodnu vakcinaciju

Ministarka zdravlja Crne Gore saopštila je da će državljani Srbije ubuduće moći da uđu u ovu zemlju bez testa na koronavirus. Time se Crna Gora priključila listi zemalja u koje državljani Srbije mogu da putuju bez obaveznog PCR testa i karantina.

Državljani Srbije mogu bez ograničenja sa teritorije Srbije da uđu u BiH ili da tranzitiraju. Međutim, ukoliko ulazite u BiH iz drugih zemalja, neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Srpski državljani bez testa i karantina mogu i, ali i kroz Albaniju. Režim ulaska je isti za sva lica bez obzira iz koje zemlje se dolazi u Albaniju.

U skladu sa odlukom Vlade, od 12.oktobra državljani Srbije mogu da uđu u Severnu Makedoniju bez posedovanja negativnog PCR testa. Istovremeno, u saopštenju Vlade Severne Makedonije se apeluje da se putovanja svedu na minimum i isključivo za neodložne potrebe.

Državljani Srbije mogu ući u Bugarsku bez negativnog PCR testa ako dolaze iz Srbije ili država članica EU ili Šengenskog sporazuma.

Tranzit preko teritorije Bugarske, bez zadržavanja, moguće je bez negativnog PCR testa. Na ulasku u zemlju, državljanin Srbije ima obavezu da graničnu policiju obavesti da je u tranzitu, kao i o mestu finalne destinacije. Iinformacija o tome se evidentira u jedinstvenom informacionom sistemu kako bi nadležna služba pratila kada je lice napustilo zemlju.

Državljani Srbije mogu da uđu na Jamajku. 

OVO ĆE VAS ZANIMATI: 

UHAPŠEN BEZ VOZAČKE DOZVOLE: Otkriveno da je za njim raspisana potragaZBOG KRAĐE

OVO SE DUGO ČEKALO! Uživo koncert Baje Malog Knindže (TV HAPPY u 21.50)

UŽAS! POGINUO NA RADNOM MESTU: Doživeo nesreću na poslu

Uvodi se bežićni internet na autoputu

Srpski državljani mogu da uđu ili tranzitiraju kroz Sudan bez testova. Putnici sa simptomima se upućuju u karantin.

Državljani Srbije mogu, uz posedovanje odgovarajuće vize, bez posebnih ograničenja da uđu u Meksiko. Meksiko nije usvojio ograničenja ulaska stranaca u zemlju, ali se preduzimaju odgovarajuće mere ukoliko osobe ispoljavaju simptome na korona virus. Po dolasku u Meksiko, putnici su dužni da popune upitnik za identifikaciju faktora rizika (https://afac.hostingerapp.com/).

Bezuslovan ulazak ili tranzit moguć je i kroz Sultanat Oman. Mere sanitarne predostrožnosti se obavljaju prilikom sletanja, meri telesna temperatura putnika i eventualno se upućuju u karantin oni putnici sa simptomima bolesti. Sultanat Oman nema listu zemalja sa zabranom za ulazak stranih državljana, navodi Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

"Nevakcinisani ne smeju da ostanu uskraćeni za putovanja"

Državljani Srbije mogu bez ograničenja da uđu ili tranzitiraju u Palau. Neophodno je da prilikom ulaska popune formular o zdravstvenom stanju i da budu podvrgnuti zdravstvenom pregledu. Zabranjen je ulazak za one državljane Srbije koji su prethodnih 14 dana boravili ili tranzitirali u NR Kini (uključujući Hong Kong i Makao) ili su boravili na putničkim kruzerima koji su pristajali u luke zemalja koje su pogođene bolešću COVID-19.

Pakistan. Na aerodromu se kontroliše temperatura. Za lica koja pokažu simptome medicinsko osoblje na aerodromu odlučuje da li će zahtevati test na koronu. U slučaju pozitivnog testa, obavezna je mera izolacije u bolničkim ili uličnim uslovima.

Uz važeću vizu srpski državljani mogu i u Centralnoafričku Republiku. Nije potrebno testiranje.

Državljani Srbije mogu ulaziti u Tanzaniju. Ukoliko dražava polaska ili avio-kompanija kojom su doputovali traže negativan test kao uslov za putovanje, putnici su obavezni da pokažu rezultate testa prilikom ulaska u Tanzaniju. Svi putnici se detaljno proveravaju po dolasku, a, u slučaju potrebe, može se tražiti da se uradi brzi test.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar