15°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: kurir.rs

RASPUST JE GOTOV! Sutra počinje drugo polugodište, osnovci se vraćaju u klupe, a srednjoškolci nastavu pohađaju kombinovano

U ponedeljak 18. januara počinje drugo polugodište u Srbiji za sve osnovne i srednje škole. Učenici srednjih škola će u školu ići po ritmu koji je, zbog epidemije korona virusa, uspostavljen još u septembru, rekao je pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Miloš Blagojević.

Učenici srednjih škola kao i viših razreda osnovne škole čija su odeljenja podeljena u dve grupe ići će, kao i do sada, naizmenično jednu nedelju onlajn, a jednu u školi, rekao je pomoćnik ministra za srednje obrazovanje.

- Kada se nastava odvija onlajn to za učenike ne znači da ne idu u školu. Nastava se odvija kao i u školi 30 minutnim časovima - rekao je Miloš Blagojević.

Pomoćnik ministra prosvete rekao je da se od početka vodi računa da sve epidemiološke mere budu ispoštovane i da škola, pre svega, bude bezbedna.

OVO ĆE VAS ZANIMATI:

ĐERLEK NAJAVIO: Otvaramo 300 punktova, vakcinisano je 22.000 ljudi

ROĐAK OTKRIVA DETALJE MASAKRA KOD SJENICE: Deca su bila u sobi pored, zatekao sam UŽAS

PRIČA KOJA JE ŠOKIRALA NACIJU: Marina se razvela od muža, OPERISALA, i rodila dete njegovom SINU! (FOTO)

- Učenici su konstantno nosili maske kao i nastavnici. Pratićemo stanje i ubuduće i ukoliko dođe do zaražavanja prelazićemo na druge oblike nastave - rekao je Blagojević.

Najveći broj učenika kod kojih je registrovan korona virus zarazio se van škole. Bilo je slučajeva da su se učenici zarazili i u školi, ali je reč o sporadičnim slučajevima.

- Ukoliko imamo dva povezana slučaja to je prvi alarm da se pređe na onlajn nastavu. Postoji ceo niz procedura da se utvrdi da li je zaraženi učenik bio u kontaktu sa drugim učenicima, da li je nosio masku i slično kako bi se utvrdilo da li može da dođe do dalje transmisije virusa - objašnjava Blagojević.

Pomoćnik ministra kaže da je prvo polugodište malo skraćeno i da će školska godina, kako stvari sada stoje, biti produžena za pet dana. Kada je reč o probi državne mature, ona će najverovatnije biti odložena za jesen.

Blagojević je rekao i a se dolaskom vakcine nazire svetlo na kraju tunela i da bi nakon što se vakcinišu nastavnici u narednim mesecima nastava mogla da se vrati na 45 minutno trajanje časa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar