9°C

Beograd

Photo: happy bsc

Izvor: happy bsc

IMUNIZACIJA U SRBIJI: Evo koliko je do sada VAKCINISANO građana

U našoj zemlji od početka imunizacije, 24. decembra, zaključno sa današnjim danom, vakcinu je primilo 84.832 osobe. 

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek kaže da je, prema poslednjem preseku u 16 časova, danas vakcinisano 32.000 građana Srbije.

Đerlek je istakao da je suština da se u što kraćem roku vakciniše što više ljudi, jer će samo masovna vakcinacija, kako kaže, imati efekta. 

PROČITAJTE JOŠ

POKRENUT PREDISTRAŽNI POSTUPAK: Tužilaštvo za organizovani kriminal istražuje prisluškivanje Vučića

DOBIO PACKU IZ BRISELA! Ucene Ramuša Haradinaja ne prolaze!

OTKRIVENO U "POSLE RUČKA" Više od pola građana Srbije ima ovaj pogrešan podatak u ličnoj karti

SENZACIJA! "Na pravom mestu" prava istina o koroni (VEČERAS u 21.50 HAPPY TV)

-Izuzetno je važna brzina imunizacije, ako bi se odložila masovna imunizacija, onda bi se smatrala neuspešnom. Mora da postoji dovoljna količina vakcina, Srbija je nabavila veliku količinu i možemo da započnemo masovnu vakcinaciju i nadam se da će se trend nastaviti -naveo je državni sekretar.

Rekao da je može biti zadovoljan što su gužve na punktovima za vakcinaciju, ali je i skrenuo pažnju građana da naprave distancu da se ne bi napravila šteta.

Ðerlek je naveo da se razmišlja o otvaranju još vakcinalnih punktova dodajući da vakcinacija širom Srbije potpuno isto funkcioniše kao u Beogradu.

Prema njegovim rečima, ljudi najviše traže vakcinu "Sputnjik V", a uskoro se očekuje isporuka još 250.000 doza tih vakcina.

ZANIMAĆE VAS OVO

KORONA PRESEK: Još 1.648 pozitivnih, preminulo 20 lica

Postoji mogućnost da je novi soj korone stigao na KiM

BESPOVRATNA PODRŠKA: Za mala i srednja preduzeća 2 MILIJARDE DINARA

-Mi savetujemo građane da prime vakcinu koje trenutno ima, najviše trošimo kinesku ''Sinofarmovu'' vakcinu. Razlika je u nijansama u metodologiji delovanja, a krajnji cilj je isti – stvaranje antitela i dobar imunološki odgovor na Kovid- 19 -naglašava Ðerlek.

Dodaje da "sputnjik" trenutno mogu da prime građani do 60 godina starosti i da je pitanje dana kada će se granica pomeriti i kada će ALIMS izdati sertifikat da mogu da je prime i stariji.

 Istakao je da bi bilo idealno da se vakciniše oko tri miliona građana kako bismo, uz 30 odsto prokuženih građana, dostigni kolektivni imunitet.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar