14°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

ĐERLEK: Za vakcinaciju se prijavilo više od pola miliona građana

Preko portala eUprava do sada se za vakcinaciju protiv virusa korona perijavilo 504.000 građana Srbije, rečeno je u Kancelariji za IT i eUpravu.

Masovna vakcinacija nastavljena je i danas, a na 350 punktova u Srbiji pozvano je da se u toku dana vaklciniše 30.466 građana. Nadležni očekuju da će broj vakcinisanih biti veći, jer dolaze i građani koji se nisu prijavili preko eUprave i niko nije vraćen, svi su vakcinisani.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek kaže da je zadovoljan dinamikom vakcinacije i da se obuhvat vakcinacijom povećava iz dana u dan.

ZANIMAĆE VAS OVO

VESIĆ NAGLAŠAVA: Neće biti gužvi u saobraćaju tokom gradnje metroa

MINISTAR MOMIROVIĆ: Metro je kruna naših investicija, najkompleksniji projekat na Balkanu

EVA RAS PROTIV NOVINARKE Pogledajte žestoku raspravu o slučaju Mike Aleksića

OBORIO DEVOJKU NA PEŠAČKOM I POBEGAO: Uhapšen Nišlija zbog izazivanja saobraćajne nesreće

"Suština je da se u što kraćem roku imunizuje što veći broj ljudi, jer je ovo jedini način i jedini spas od virusa korona", rekao je Ðerlek.

On je naveo da je sreća za Srbiju što je državni vrh obezbedio velike količine vakcina.

"Bez ovolike količine vakcina ne bismo mogli da počnemo masovnu imunizaciju. Što se organizacije tiče spremni smo da odgovorimo ovom izuzetno važnom i ozbiljnom zadatku. Sada je sve do nas", rekao je Ðerlek.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar