6°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

VUČIĆ: Za 72 sata Srbija će biti druga u Evropi i peta u svetu po stopi vakcinacije

- Srbija je trenutno četvrta u Evorpi po stopi vakcinacije, verujem da ćemo u naredna 72 sta biti čak drugi u Evropi, a za isto vreme možemo da dođemo do čak petog mesta po stopi vakcincije u svetu - izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Ispred nas su Velika Britanija, Malta i Danaska. Verujem da ćemo u 48 sati, odnosno 72 sata preteći 2. i 3. i da ćemo biti drugi. Verujem da u svetu možemo da budemo 5. mesto, sada smo 9. Čestitam građanima Srbije i tome što smo se vinuli u visine po pitanju ekonomije i zaštite zdravlja naših građana - rekao je predsednik Srbije.

On kaže da je zahvalan ljudima.

- I danas imamo preko 42.000 ljudi koji su vakcinisani. gotovo je nemoguće nabaviti vakicnu, kao da po nekom naređenju treba da se svi svađamo. Mi smo potpisali ugovor i dobili smo manje vakcina, sve ovo što smo dobili je zbog naše snalažljivosti i jer smo se pripremili unapred - rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ

UŽASNA NESREĆA KOD BORA: Devojku slučajno upucao verenik

ISPLIVALI JEZIVI DETALJI NARUČENOG UBISTVA BIVŠE SUPRUGE: Angažovao batinaše da bresude njegovoj ženi

MANIJAK ISTRAUMIRAO DETE: Uznemiravao devojčicu na autobuskoj stanici u Nišu, komšije upozoravaju da mu to nije prvi put

ISPLIVAO SNIMAK ŽESTOKOG SUKOBA Kapetan Dragan i Šešelj u žestokom sukobu dok Hrvati pucaju (IZA BRAVE, večeras u 20.50)

HAOS NA ZVEZDARI: Muškarac se ZAKLJUČAO u stanu, preti da će se UBITI!

"Imamo sačuvane vakcine za revakcinaciju"

On je izjavio da, ako se nastavi ovim tempom, imamo vakcina za još sedam, osam dana.

- Svi oni koji su primili ili će primiti, imamo sačuvanu vakcinu za revakcinaciju. Danas sam imao, ne mogu da vam kažem sa kim..., ali ja sam siguran da ćemo još jednu količinu vakcina obezbediti, jednu dozu od 100.000 vakicna. Sada ne mogu ništa više da vam otkrivam. Nastavićemo sa tim, mučimo se sa svim, iz Rusije nam je zastalo sve, čekamo odgovor, problem je zbog njih, imali su problem u nekim fabrikama. Ja ću da zovem i kineskog premijera ako treba... - izjavio je Vučić. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar