4°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Objektiv

PROMENE: 10 zdravstvenih ustanova menja naziv, Klinički centar Srbije promenio IME!

Klinički centar Srbije (KCS) od danas se ne zove tako već Univerzitetski klinički centar Srbije. Ova odluka Vlade objavljena je 21. januara u Službenom glasniku a stupa na snagu danas. Pored KCS, novi naziv od danas ima još nekoliko zdravstvenih ustanova.

O objavljenoj Uredbi u Službenom glasniku doslovce piše:

– Naziv Kliničkog centra Srbije, Pasterova 2, Beograd čiji je osnivač Republika Srbija, menja se i glasi ,,Univerzitetski klinički centar Srbije”. Klinički centar iz tačke 1. ove odluke uskladiće Statut i druge opšte akte sa ovom odlukom u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije.

Pored najveće kuće zdravstva, nov naziv je dobilo još 10 zdravstvenih ustanova. Promenjeno je 6 naziva ovih ustanova u Beogradu, 3 ustanove u Nišu, i 2 u Kragujevcu.

PROČITAJTE OBAVEZNO

UDES NA LEDINAMA: Povređeno više osoba!

Predsednik Vučić: Naša vojska je faktor stabilnosti, očuvanja mira i odvraćanja

NOVI DETALJI O TRAGEDIJI U RAKOVICI: Dečak nije imao "Tik-tok"

Tako se od danas i Klinički centar Niš zove Univerzitetski klinički centar Niš. Naziv je promenio i Klinički centar Kragujevac u Univerzitetski klinički centar Kragujevac.

Klinika za stomatologiju Niš se od danas zove Klinika za dentalnu medicinu Niš. U ovom gradu je naziv promenjen Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, koji se od danas zove Zavod za urgentnu medicinu Niš.

I u Kragujevcu se Zavod za hitnu medicinsku pomoć od danas zove Zavod za urgentnu medicinu Kragujevac, kao i u Beogradu, gde je Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć od danas Gradski zavod za urgentnu medicinu.

Institut za ortopedsko-hirurške bolesti “Banjica” sada je Institut za ortopediju Banjica, Specijalna bolnica za endemsku nefropatiju Lazarevac je Specijalna bolnica za interne bolesti Lazarevac, a Gradski zavod za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje je svoj naziv promenio u Gradski zavod za gerijatriju i palijativno zbrinjavanje.

Gradski zavoda za kožno-venerične bolesti sada je Gradski zavod za kožne i venerične bolesti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad