16°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: telegraf.rs

DOKTORKA KISIĆ otkrila da li je u Srbiji još neko zaražen novim sojem korona virusa

Na pitanje da li je zabeležen još neki slučaj novog britanskog soja korona virusa, epidemiolog Darija Kisić Tepavčević na današnjoj konferenciji posle sednice Kriznog štaba rekla je da se od maja prošle godine vrše ispitivanja.

- Studija molekuralne karakterizacije virusa se radi od maja u našoj zemlji. Od tada se po nasumičnom izboru radi ispitivanja karakteristika ovog virusa u našoj zemlji, prate se sve promene. On je, kao što ste obavešteni, prošle subote prvi put detektovan na teritoriji naše zemlje - kaže dr Kisić.

SAZNAJTE I OVO

SZO POČINJE ISTRAGU O POREKLU KORONE: Sastali su se sa kineskim naučnicima, slede posete pijacama, bolnicama i laboratorijama

NIKO JE NEĆE VIDETI SEM PSIHOLOGA: Evo kako će izgledati saslušanje najmlađe žrtve Miroslava Mike Aleksića

PROMENE: 10 zdravstvenih ustanova menja naziv, Klinički centar Srbije promenio IME!

DANAS VERNICI SLAVE ČASNE VERIGE: Veruje se da su okovi kojima je Sveti Petar bio okovan ČUDOTVORNI i da donose izlečenje!

- Nije ništa neobično, moglo se očekivati. Bitno je da se krug zatvorio, ali to je nešto što će nas sigurno očekivati u narednom vremenskom periodu - dodala je.

Dalje je rekla da vakcine utiču i na taj soj virusa.

- Analize su pokazale da se promene ne odražavaju na sastav vakcina i njihovu efektivnost - rekla je.

Na današnjoj konferenciji istakla je i da je vakcinisano nešto više od 415.000 ljudi, od kojih je troje prijavilo teške neželjene reakcije. Ipak, napominje da niko nije bio životno ugrožen.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar