19°C

Beograd

Photo: Printscreen/Yotube/Šumarice

Izvor: Srbija Danas

USTAŠKI KRVOLOK! Ljubo Miloš logorašima u Jasenovcu rezao rebra i otvarao stomak! Skončao je na VEŠALIMA! (FOTO)

Miloš je početkom 1942. premešten u logor Đakovo, ali se vratio u Jasenovac i preuzeo dužnost zapovednika logora u prolećeLjubomir Ljubo Miloš bio je rođak Maksa Luburića, koji ga je postavio za komandanta logora u Jasenovcu. Od strane logoraša, Ljubo Miloš je bio upamćen kao krvoločni manijak i sadista.

U FOKUSU

TROCIFREN BROJ U VRANJU I KRAGUJEVCU: U Beogradu najviše novih slučajeva korone

ZBOGOM VRANJSKA LEPOTICE: Oko 200 ljudi ispratilo Saru na večni počinak

NOVAK POBEGAO RIVALIMA: Rafi i Rodžeru se ovo neće dopasti!

Miloš je lično bio odgovoran za bezbednost hrvatskog političara Vlatka Mačeka tokom njegovog zatočeništva u logoru, od 15. oktobra 1941. do 15. marta 1942. Jednom ga je Maček pitao da li se plaši božje kazne za zločine koje je počinio u logoru. Miloš mu je odgovorio:

- Nemojte mi ništa govoriti. Znam da ću za sve što sam počinio u paklu goreti. Ali ću goreti za Hrvatsku.

Od strane logoraša, Ljubo Miloš je bio upamćen kao krvoločni manijak i sadista. Tukao ih je kundacima dok su stajali u strojevima. Pucao je uvek na veću grupu kako bi ih što više poubijao. 

Ljubo Miloš, komandant logora Jasenovac, jedan od najvećih ustaških zločinaca, na suđenju u Zagrebu 1948. Prema...

Posted by Slike partizana on Петак, 31. август 2018.
Miloš je početkom 1942. premešten u logor Đakovo, ali se vratio u Jasenovac i preuzeo dužnost zapovednika logora u proleće. Činilo se da se takmiči sa ostalim oficirima ko može da muči i ubije više talaca.

Često se oblačio u belu odeću i pretvarao se da je lekar pred bolesnim taocima. Ponekad bi taoce koji su molili da budu lečeni saslušao i potom ih zaklao. Uglavnom je to radio na Jevrejima, kojima je pored grla, rezao rebra i otvarao stomak, što je nazivao "ritualno klanje Židova". 

Kada ga "zahvati" ludački napad, umeo je da zajaše konja i da sa njega puca na logoraše.

Hapšenje

Posle rata, otkrili i uhapsili su ga operativci UDB-e, sa kojom je kasnije sarađivao i odavao pozicije ostalih ustaša, što je dovelo do mnogih hapšenja. Posle kraćeg suđenja, pogubljen je na vešalima 1948. godine.

U filmu Dara iz Jasenovca, gde ga igra Bogdan Bogdanović, je ostao upamćen po sceni kada strelja žene i decu koji stoje u redu za hranu.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar