27°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Happy BSC

EKSKLUZIVNO OTKRIĆE NA HAPPY TV! Jelena Puhač: JA SAM DARA IZ JASENOVCA!

Gošća najgledanijeg jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijio" na Happy televiziji bila je Jelena Radojčić Puhač - preživela iz logora Jasenovac.

Ovo je istina koju nose preživeli iz logora smrti Jasenovac.

- Milomir Marić je najavljivao snimanjen filma, bili ste već kod nas. Pričali smo o tome. Da li ste baš vi Dara? - upitala je voditeljka Katarina Korša svoju gošću.

- Ja sam zahvalna Mariću. Ali sve smo mi Dare one koje su preživele logor. Pogledala sam film. Imala sam sedam godina. Ima sličnosti, braća su mi bila od dve, četiri i devet godina. Ja sam sa ocem i majkom bila u zbegu na Kozari sa partizanima. Napadale su nas ustaše. Bilo je i bombardovanja. Trčala sam jer nisam mogla da ih pratim običnim korakom. Na Kozari su nas uhvatili Nemci i ustaše. Tražili su oca, on se sakrio u odžak. Ali, našli su ga i vezali i - odveli. Sećam se trenutka kada je otac otišao, ali se ne sećam njegovog lika. Tada sam ga poslednji put videla. Kada sam stigla do logora, uzimali su nam sve na ulazu. Jednu Jevrejku su odmah ubili kada su joj našli zlato koje nije prijavila. Ja sam kupila mrvice, nismo imali šta da jedemo. Vodu smo bili sa bunara u kome su bile fekalije - prisećala se Jelena.

JASENOVAC, USTAŠKO STRATIŠTE SRBA

EKSKLUZIVNO! IVICA DAČIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJIO": Moramo da se borimo za istinu o ubijenim SRBIMA u Jasenovcu!

GOJKO RONČEVIĆ PREŽIVEO JASENOVAC: Pakao ustaškog kazamata gori nego na filmskom platnu

UŽASNA TRAGEDIJA! Golman u KOMI, doživeo srčani udar na treningu

- Onda je došla Dijana Budisavljević i majka me je dala njoj. To je bio težak rastanak. Tada sam se rastala sa majkom. Nisam mogla to da podnesem. Izašla sam iz logora ali to nije bilo kraja mukama. Iz Zagreba smo otišli. Rastavili su me sa braćom i sestrom i odveli su ih. Ja sam ostala sama sa sedam godina. Imala sam samo malo stvari kod mene. Došla sam u kuću u kojoj je bio ustaša. Gazdarica nije znala šta će da radi, nisam bila sposobna za rad. Odvajali su me od ostale dece. Mogla sam samo da odem u crkvu. Tamo sam tražila brata koji je tada imao devet godina. U porti crkve sam i našla brata. Toliko sam plakala da nisam mogla da ga pustim. Moja majka je 1944. godine došla iz Nemačke. Majku sam tada pitala da li je živ otac, a lagala me je tada da jeste, ali je već bio mrtav - navodi gošća Happy televizije.

Priznaje, da je spasena samo zahvaljujući Dijani Budisavljević.

- Film "Dara iz Jasenovca" je prelep. Hvala Gagi Antonijeviću što je napravio film. Ne može ni sve da se snimi šts se događalo. Svako je imao svoju muku - rekla je naša gošća.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti