2°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

KORONA ŽURKA NA ZLATIBORU: okupilo se više od 200 studenata!

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković, izjavio je danas da se epidemiološke mere najčešće krše u restoranima i kafićima u velikim gradovima, ali da se propisi sve manje poštuju i u manjim mestima.

Stamenković je naveo da je na Zlatiboru izvršena i kontrola studentskog odmarališta koje je ispražnjeno, jer su studenti napravili žurku sa više od 200 ljudi.

On je za RTS rekao da je broj nadzora impozantan.

"Za četiri dana tog novog ciklusa pojačanog nadzora, sprovedeno je preko 17.000 inspekcijskih nadzora i kontrola. Izrečeno je 417 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od preko 12.600.000 dinara", naveo je Stamenković .

On je ukazao da inspekcija ne može da bude prisutna na svakom mestu i da svakog izvršioca sankcioniše i istakao da je važna lična odgovornost svakog građanina, preduzetnika i pravnog lica.

"Najčešće su restorani kršili mere lične zaštite i tu je izrečeno praktično 80 odsto ukupnog broja prekršajnog naloga. Međutim, bilo je nepoštovanja i kod zaposlenih u mega-marketima koji nisu nosili zaštitnu opremu", naveo je Stamenković.

On je ocenio da mlađa populacija dosta greši i da su mladi bili dosta ležerni i odlazili tamo gde nije potrebno.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar