16°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Happy BSC

DA TE DUŠA ZABOLI: Mali Lazar rasplakao Srbiju kada je patrijarhu Porfiriju otkrio ŽELJU

Na pitanje koja mu je najveća neostvarena želja, dečak Lazar je rekao patrijarhu da mu je najveća želja se obnovi porušena kuća

PROČITAJTE JOŠ: 

VULINOV ODGOVOR MINISTARKI BiH: Pre će nestati korona, nego Turkovićkina mržnja i strah od Vučića i Srbije

NOVAK SE VRATIO KUĆI: Ovo je doček kakav je sanjao (FOTO)

SJAJNA VEST! Srbija prešla 1.5 miliona vakcinisanih!

Srpski patrijarh Porfirije posetio je ovih dana Baniju, područje u Hrvatskoj koje je najviše pogođeno zemljotresom, i obišao njene stanovnike koji su većinom Srbi povratnici ili oni koji su ostali na svojim ognjištima. Patrijarh je doneo pomoć stanovnicima i razgovarao o pomoći SPC ljudima koji su ostali bez svojih domova

Srdačno dočekan, patrijarh se najduže zadržao u porodici Kukoleča gde je uručio novčanu pomoć deci domaćina, a posebno je bio dirljiv razgovor sa dečakom Lazarom, sinom domaćina.

Na kraju ovog važnog dana svjesni smo da je istorijski, ali jednako tako sa nadom u srcima da je Lazaru Kukoleči i...

Posted by Srpsko narodno vijeće on Субота, 27. фебруар 2021.

Lazar je patrijarhu otkrio da je odličan učenik, a patrijarh je izrazio želju da dečak upiše Pravoslavnu gimnaziju u šezdesetak kilometara udaljenom Zagrebu, koja je u posleratnom vremenu ponovo, uz pomoć SPC, postala stecište obrazovanja Srba u Hrvatskoj. 

- Lazare, tebe ćemo da pošaljemo u (Pravoslavnu) gimnaziju, samo da učiš, da se trudiš. Ime ti, Lazare, sve govori. Kad se uloži pravi trud, ništa ne bude bez rezultata - posavetovao je patrijarh Porfirije malog Lazara koji je upijao svaku njegovu reč, a onda  je dečaku uručio koverat sa novčanom pomoći.

Samo da se kuća popravi

- Ovo je za tebe, što kažu ako pukne guma na biciklu, da možeš popraviti - našalio se patrijarh Porfirije sa malim Lazarom.

- Šta bi ti, Lazare, najviše volio da sebi kupiš? Šta je tvoja najveća neostvarena želja? - pitali su dečaka Lazara.

- Da se popravi kuća - odgovorio je dečak sa suzama u očima i ganuo sve prisutne, koji su bili vidno potreseni dečakovim odgovorom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti