15°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Alo.rs

Krizni štab poručuje: OVE MERE SU SUTRA NA STOLU!

Prema merama koje je Vlada usvojila u petak, pravo da otvore vrata za mušterije od subote u podne do jutros u šest imale su samo apoteke, benzinske pumpe i prodavnice prehrambene robe.

Koje će biti nove mere koje će važiti do kraja nedelje i kakve rezultate je dao jedan vikend bez kafića i ugostiteljskih objekata, zvanično će biti objavljeno sutra nakon nove sednice Kriznog štaba. Odluka za koju se zna da sigurno ostaje na snazi do petka je nastava na daljinu u svim srednjim školama.

VAŽNO

BRNABIĆ: Prisluškivanje Vučića je pokušaj državnog udara, mora se istražiti do kraja!

SRBIJA I DALJE U SAMOM VRHU! 620.853 građana revakcinisano!

Samo za "Dobro jutro Srbijo" Goran Vesić: NADAM SE DA JE OVO BIO POSLEDNJI VIKEND SA OVIM MERAMA!

ISTORIJSKI TRENUTAK U TENISU! Novak oborio svetski rekord! 311 nedelja na VRHU!

DANAS JE 8. MART! Drage dame srećan praznik! Evo kako da najbolje čestitate praznik!

Kako nezvanično tvrde iz Kriznog štaba, radno vreme tokom ove nedelje će biti skraćeno, ali mora da se izvaga da li je najbolje da to bude do 14, 15 ili 17 časova, kako bi se izbegao kontraefekat i stvaranje gužvi u objektima, ali istovremeno koliko-toliko sačuvala privreda.

Prema pojedinim najavama, postoji šansa da za vikend svi ugositeljski objekti budu zatvoreni 48 sati, ali očekuje se da će takav predlog naići na veliko protivljenje jednog dela Kriznog štaba.

Mere su u redu i nije potrebno dodatno ih poooštravati vanrednim stanjem niti policijskim časom koji definitivno u ovom trenutku neće biti uvedeni. Ipak, mere moraju da se sprovode duže od ova dva dana i zbog toga će se zatražiti da odluke budu donete na nedeljnom nivou, tvrde iz Kriznog štaba.

OVO MORATE ZNATI

SVET OVO NIKADA NIJE VIDEO Osvanuo mozaik u čast Novaka Đokovića (VIDEO)

SREĆNA PRIČA ZA 8. MART Ništa nisam dobila 20 godina, a onda su mu muž i trojica sinova priredili iznenađenje

ASTRONOMSKA CENA Fudbaler i manekenka prodali apartman za VRTOGLAVU CIFRU (VIDEO)

- Sutra se mora doneti odluka za više dana i onda će se pratiti situacija. Skraćeno radno vreme kafića i ugostitelja ćemo sigurno zatražiti, ali ostaje da se vidi do kog vremenskog perioda će kafići raditi, tu treba uzeti u obzir nekoliko stvari. Jedni smatraju da je je dovoljno da rade do 14 časova jer će tako mnogo manji broj ljudi odlaziti u kafiće, dok drugi misle da je 17 ili 18 časova bolja opcija kako bi se izbegle gužve u istom periodu dana, kažu nezvanično iz Štaba.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar