0°C

Beograd

Photo: happybsc

Izvor: kurir.rs

Krizni štab poručuje OVE TRI MERE SU SUTRA NA STOLU!

Golden Rose ad

Koje mere će biti donete saznaćemo sutra nakon sednice Kriznog štaba koja je zakazana za 11 sati. "Pare ili život" - ovom frazom virusolog i mikrobiolog dr Milanko Šekler opisao je trenutnu situaciju u borbi sa korona virusom. To je i pozicija u kojoj se već nedeljama nalazi i naš Krizni štab za borbu protiv virusa i perspektiva po kojoj se donose mere, a na stolu su ponovo tri koverte sa različitim opcijama, od blažih ka težim.

NAJVAŽNIJE VESTI

Korona po gradovima: OVO SU NOVA ŽARIŠTA!

U "POSLE RUČKA": Potresne ispovesti porodica o NESTANKU BEBA

MINISTAR POPOVIĆ NAJAVIO: Kreće proizvodnja vakcine Sputnjik V u Srbiji!

Nakon vikenda tokom kog su na snazi bile strože mere, najavljeno je da će se razmotriti rezultati ovog vikend zaključavanja i da će Krizni štab zasedati u utorak, međutim, sednica je odložena i biće održana u petak.Krizni štab bi još jednom trebalo da detaljno razmotri epidemiološku situaciju, a stanje na terenu ne "miriše" na dobro. Ponovo imamo rast broja zaraženih, a ovo najbolje ilustruje činjenica da je poslednjih dana skoro trećina svih testiranih bila pozitivna na kovid-19. U utorak smo imali 4.576 novozaraženih što je najveći broj pozitivno testiranih još od 18. decembra kada smo u piku trećeg talasa korona virusa.

Koje opcije su u igri!

Konačna odluka Kriznog štaba trebalo bi da bude poznata sutra, ali kako sada stoje stvariu opticaju tri seta mera, od blažih ka težim - crvena, žuta i zelena. Krizni štab će ponovo morati da odbere jednu "kovertu" sa merama, ali i da dođe do kompromisa između medicinskog dela koji je za najstrožu varijantu i ekonomsko-političkog dela koji zagovara blage mere.

Na stolu će nesumnjivo biti radno vreme kafića, prodavnica, ali i eventualni dalji prelazak više đaka na onlajn, prelazak državnih firmi na rad o kuće, pa čak i promena na granicama gde bi se tražio PCR test i za ove koji dolaze iz šest zemalja za koje sada ne treba (Albanija, Bugarska, Mađarska, Crna Gora, BiH i Severna Makedonija).

PROČITAJTE JOŠ

PREDSEDNIK U ABU DABIJU: Vučić se sastao sa šeikom Muhamedom bin Zajedom! (FOTO)

UŽAS U RAKOVICI: Dečak izbo majku nožem!

Belivukovom saradniku suđenje 29. marta!

Ipak, po svemu sudeći, policijski čas i vanredno stanje nisu opcija. Ekonomsko-politički deo Kriznog štaba je prevagnuo u svojim argumentima da bi takva vrsta "zaključavanja" Srbiju previše koštala.

To je objasnio i prenkoliko dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je izjavio da bi svaki dan zaključavanja državu košao oko 190 miliona dolara, a po toj računici sedam dana lokdauna koliko traže lekari bilo bi oko 1,35 milijardi.

Najstroži set mera iliti simbolično nazvana crvena koverta podrazumevao bi u ovim uslovima najstrožu opciju i onu za koju agituje medicinski deo Kriznog štaba već danima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad