0°C

Beograd

Photo: Facebook, Goran Vesić

Izvor: Novosti

SRBIJA RAJ ZA VAKCINISANJE: "Kod njih možeš i da biraš!" Evo kako Italijani na državnoj TV reklamiraju našu zemlju

Raj za vakcinisanje nalazi se sa druge strane Jadrana, u Srbiji, ne interesuje ih da li vakcina dolazi sa Zapada ili Istoka, tu zemlju ne interesuje geipolitika već život stanovništva i važno je da budu svi što pre vakcinisani.

NAJVAŽNIJE VESTI

POZNATI GLUMAC U TEŠKOM STANJU: Petar Benčina HITNO hospitalizovan!

SVE BLIŽI CIFRI OD 2 MILIONA: Srbija PRVA U EVROPI po broju revakcinisanih!

KORONA PRESEK U SVETU: Skoro POLA MILIONA novih slučajeva KOVID-19 za 24 časa

OSETIO SE I U REGIONU: Snažan zemljotres pogodio Severnu Makedoniju

Priča o perfekciji vakcinisanja u Srbiji istinski je za ponos, priča o higijeni, o organizaciji pa i kada se vidi red pred mestom za vakcinisanje nema bilo kakvog uzbuđenja, sve se odvija po planu, jer medinsko osoblje radi neumorno i to su na kraju oni koji dovršavaju priču o „jednoj vrsti raja za vakcinisanje u Srbiji“ prikazanog na Prvom kanalu Italijanske Rai1.

To je suština poruke iz reportraže italijanske tv Rai1 u emisjiji „Tv7“ koja je emitovana noćas, u kojoj govore zvaničnici ali i zadovoljni građani, i sa objašnjenjem kako savšeno funkcioniše sistem vakcinisanja u Srbiji, od zakazivanja do vakcinisanja.

Druga Zemlja u Evropi po broju vakcinisanih shodno broju stanovnika, prva po broju vakcinisanih u drugom krugu, peta na svetu po broju vakcinisanih, sa izborom od četiri različite vakcine stigle i sa Zapada i sa Istoka.

Ovo je poruka koja se ne vidi na bilo kojem delu evropskog kontinenta, a digitalizovani sistem zakazivanja toliko pojednostavljen da građaninu, ako ga nema, nije ni potreban kompjuter, dovoljan je i jedan telefon i na vaš broj će stići poruka nakon što ste ostavili svoje podatke, a u kratkom roku, kada i gde da dođete na vakcinisanje a po vašem izboru koju vakcinu želite.

- Koji vakcinu hoćeš: Fajzer, AstraZeneka, Sinofarm ili Sputnik Ve - biraš.

SAZNAJTE JOŠ

IZBEGAVAJTE SVAĐE I ZAPALITE SVEĆE ZA OPROST SVIH GREHOVA: SPC danas slavi Prepodobnog Vasilija

KORONA HARA: Treći dan zaredom preko 2.000 umrlih u Brazilu

PLENKOVIĆ NAJAVLJUJE: Hrvatska će do 1. maja imati milion doza vakcina

Premijerka Ana Brnabić veoma je ponosna na ono što je postigla Srbija u kampanji vakcinisanja i dokle je stigla, zahvaljujući tome što je Vlada bila sposobna i započela pregovore sa proizvođačima vakcina pre bilo koje druge zemlje, jer vakcina nema boju ni političku orijentaciju, bitno je da svaki građanin što pre primi vakcinu. Premijerka je naglasila da su Kina i Rusija pored EU bile velika podrška Srbiji.

Ključni faktor i veliku ulogu u primanju cepiva ima digitalizovani sistem, podvlači premijerka, koji funkcioniše izvanredno, a to se konstatuje i u reportaži, svaki građanin, pričaju ljudi u Smederveu i u Beogradu, gde je snimana, lako zakazuje i dobija poruku kada treba da dođe na vakcinisanje.

- Bitni su životi a ne geopolitika - ponosna je premijerka na to što se sada Srbija prikazuje kao primer.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je važnost Sporazuma kojeg je Beograd postigao sa Moskvom o skorašnjem početku proizvodnje ruske vakcine Sputnik Ve i Srbija će tako biti prva zemlja na tlu Evrope koja će je proizvoditi, izrazivši zahvalnost ruskim partnerima zbog spremnosti za takvom saradnjom.

Priča o perfekciji vakcinisanja u Srbiji istinski je za ponos, priča o higijeni, o organizaciji pa i kada se vidi red pred mestom za vakcinisanje nema bilo kakvog uzbuđenja, sve se odvija po planu, jer medinsko osoblje radi neumorno i to su na kraju oni koji dovršavaju priču o „jednoj vrsti raja za vakcinisanje u Srbiji“ prikazanog na Prvom kanalu Italijanske Rai1.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti

Golden Rose ad