18°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Novosti

BANKE U SRBIJI MENJAJU RADNO VREME? Da li ćemo podizati novac na šalterima samo do podne?

Mnoge bankarske klijente danas je zabrinula informacija koja se pojavila u medijima, da banke koje posluju u Srbiji uskoro planiraju da skrate rad šaltera do 12 časova, pa bi tako novac u filijalama, na primer, mogao da se podigne samo do podneva.

ZANIMAĆE VAS

U NEDELJU SPAVAMO KRAĆE: Počinje letnje računanje vremena

"TO JE JEDNA DR*LJA ČETNIČKA"! Skandal na hrvatskoj televiziji u programu UŽIVO! Napadnuta poslanica SDP

NOVI KONTINGENT RUSKE VAKCINE: Još 100.000 doza Sputnjika stiglo u Srbiju (VIDEO)

KRUŠEVAC VODI NA CRNOJ LISTI: Zabrinjavajuće brojke u Rasinskom okrugu

Ništa manje zabrinuti nisu bili ni zaposleni u bankama, koji su u ovakvim najavama videli i moguće smanjenje radne snage, trenda koji je već započeo digitalizacijom i prelaskom velikog broja korisnika na elektronske usluge, a koji je samo ubrzan pandemijom korona virusa.

Ipak, kako kažu u bankarskim krugovima, još uvek se ne razmatra opcija skraćenja radnog vremena u ekspoziturama, pa većina banaka i dalje sa strankama radi do 16 ili 17 časova.

Inače, od početka pandemije klijenti se sve više upućuju na elektronski kontakt sa bankama i novcem, pa se čak i neke vrste kredita i osiguranja mogu realizovati "iz fotelje", pomoću nekoliko klikova mišem.

- Ne razmišljamo o skraćenju radnog vremena sa strankama. Bilo je slučajeva, kao i u drugim bankama, da je radno vreme skraćivano nekim danima, jer se dešavalo da se neko od zaposlenih u ekspozituri zarazi koronom, a onda moraju svi da se testiraju. Tada se šalje ekipa iz druge ekspoziture i skrati se radno vreme za sat ili dva, ali zaista nije bilo reči o generalnom skraćenju rada - rekli su iz jedne banke.

PROČITAJTE JOŠ

PALMA: Ne vakcinišete se zbog Vučića, nego da bi zaštitili sebe i porodicu

SVE VEĆI BROJ PREMINULIH: U Crnoj Gori 12 umrlih, 478 inficiranih

PANDEMIJA JE JAČA: Bez Evropskih univerzitetskih igara ovog leta u Beogradu

PRVI KURTIJEV POTEZ! Pozvao na zajednički NAPAD na Srbiju!

U drugoj, pak, kažu da su se iznenadili informacijom koju su danas pročitali u medijima i tvrde da nemaju u planu skraćenje radnog vremena filijala, niti znaju da je bilo koja druga banka razmatrala takav potez.

- Ne znamo odakle takav podatak, moguće da neka banka trenutno ima problem sa odsustvima zbog pandemije, pa su otuda krenule takve priče.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti