13°C

Beograd

Photo: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Izvor: Happy BSC

OGLASILA SE KANCELARIJA ZA KOSOVO I METOHIJU: Hapšenje povratnice je BRUTALAN PRIMER ZASTRAŠIVANJA!

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su noćas povratnicu na Kosovo i Metohiju Milu Anđelković (44) iz sela Novake kod Prizrena. Mila je noćas oko ponoći uhapšena na prelazu Merdare zbog navodno falsifikovanih papira za stan u Suvoj Reci, koji je njen otac dobio od Elektrokosmeta, još 1998. godine. Ona je pod pratnjom policije sprovedena u stanicu u Suvoj Reci. 

U FOKUSU

VUČIĆU STIGLA NEFORMALNA PORUKA IZ VAŠINGTONA! Evo šta mu je napisano OLOVKOM!

ŠOKANTNO OTKRIĆE! Ovaj JEFTIN MEDIKAMENT leči i SPREČAVA koronu!

JOŠ DANAS MOŽETE DA SE PRIJAVITE! Ako propustite gubite pravo na NOVČANU POMOĆ!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je Mili Anđelković obezbedila advokata, a o njenom neosnovanom hapšenju obavešteni su i svi relevantni predstavnici međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji. 

Naime, Mila je uhapšena zbog stana koji je uzurpirao Albanac, inače bivši kolega njenog pokojnog oca. Iako je doneto rešenje o iseljavanju uzurpatora, napravljen je dogovor da on ostane u stanu i plaća kiriju. Međutim kiriju je platio samo jedan mesec, a posle toga je nastavio da bespravno živi u stanu. 

Hapšenje Mile Anđelković još jedan je od brutalnih primera zastrašivanja Srba povratnika na Kosovo i Metohiju. Očigledna je namera vlasti u Prištini da se Srbi različitim mehanizmima pritisaka i pretnjama hapšenjem odvrate od povratka.

PROČITAJTE JOŠ

OPET PRVI U SVETU! Rusija registrovala VAKCINU koja će SPREČITI NEKI NOVI KOVID!

KAKAV BEZOBRAZLUK! Nećete verovati šta je reprezentacija tzv. Kosova tražila od Španaca! (VIDEO)

ODLUČENO! Posebne stimulacije i benefiti za one KOJI SU PRIMILI OBE DOZE!

U obnovljenom dijalogu Beograda i Prištine jedna od prvih tema bilo je i pitanje interno raseljenih lica, za koje nažalost još uvek ne postoje potrebni, pre svega bezbednosni preduslovi za njihov povratak. Najnoviji odnos prištinskih vlasti prema Mili Anđelković samo pokazuje da u Prištini ne postoji politička volja da se prognani vrate na svoja vekovna ognjišta.

Srbi sa Kosova i Metohije ne smeju biti žrtve samovolje Prištine i mete političkih i montiranih procesa. Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se prestane da progonom povratnika i očekuje reakciju Brisela i međunarodnih misija na ovakva kršenja prava i praksu zastršivanja povratnika i traži da Mila Anđelković bude puštena na slobodu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar