27°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: ALO

NOVI SPORAZUM SRBIJE I SAD vredan 22 miliona dolara!

Ova sredstva deo su ukupnog fonda od 115 miliona dolara namenjenog sprovođenju nove Strategije saradnje USAID sa Srbijom do decembra 2025. godine.

Potpisivanjem amandmana na Sporazum o pomoći između Srbije i SAD za bolje funkcionisanje javne uprave i na Sporazum dve zemlje za konkurentniju tržišnu ekonomiju u ponedeljak će Srbiji biti obezbeđena dodatna bespovratna pomoć od 22 miliona dolara.

NAJVAŽNIJE

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! U Srbiji uvedene nove mere, tiču se i VAKCINACIJE!

PRE 22 GODINE POČELA JE BITKA NA KOŠARAMA: Srpski junaci živeće VEČNO!

DAN SVETE MUČENICE: Vernica slavila Boga i MUKOM čuvala veru od nehrišćana, koje je stigla KAZNA

INCIDENT NA OBILAZNICI OKO BEOGRADA: Vojni kamion sa TRI rakete sleteo s puta, JEDNA ISPALA IZ KAMIONA!

Potpisivanju će, kako je saopšteno iz Ministarstva za evropske integracije, prethoditi sastanak resorne ministarke Jadranke Joksimović sa ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem i v.d. direktorom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji Šenlijem Pinčotijem.

Ova sredstva deo su ukupnog fonda od 115 miliona dolara namenjenog sprovođenju nove Strategije saradnje USAID sa Srbijom do decembra 2025. godine.

Strategijom je predviđeno osnaživanje partnerstva sa Vladom Srbije, privatnim sektorom i civilnim društvom.

Čilj partnerstva je da se unapredi demokratska uprava, ubrza inkluzivni ekonomski razvoj, pokrenu javni i privatni resursi, kako bi se otvorila bolje plaćena radna mesta i omogućilo građanima da efikasnije koriste usluge državnih institucija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar