19°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

Oglasio se glavni koordintaror Arene: Pacijenata MANJE, kliničke slike TEŽE!

U Areni je trenutno oko 350 pacijenata, od kojih je 305 na kiseoničkoj potpori, a zastupljene su sve starosne grupe.

U FOKUSU

ZAVRŠNI ISPIT: Osmaci danas polažu probni KOMBINOVANI, i test iz SRPSKOG JEZIKA

OVO JE NAČIN ZA UBLAŽAVANJE MERA: Krizni štab će "popustiti", ako se ispune DVA USLOVA!

DAN VELIKOG SVETITELJA: Njegove mošti imaju čudesnu moć

Glavni koordinator Kovid bolnice Arena Predrag Bogdanović izjavio je danas da se broj pacijenata smanjuje, ali da su njihove kliničke slike teže nego što su bile u piku epidemije prošlog leta.

Bogdanović je izjavio da su kapaciteti do pre nedelju dana bili popunjeni, a da je u poslednja dva dana broj hospitalizovanih u Areni manji od maksimalnog broja.

Kaže da su u toj privremenoj bolnici smešteni pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, a da 90 do 95 odsto njih od početka zahteva kiseoničku terapiju.

- Pacijenti imaju ozbiljnije obostrane upale pluća kao komplikaciju infekcije korona virusom. Potrošnja kiseonika je daleko veća nego prošlog leta, pa rezerve moramo da obnavljamo svaki drugi dan, dok je letos to bilo na svakih pet do sedam dana - objasnio je Bogdanović.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

VREME KOJE SE ČEKALO: Jutro sveže, ali u toku dana temperatura "skače" i do 20 stepeni

UKIDA SE PUTARINA? Novine na magistralnom putu

KOVID-19 U SVETU: Za dan 718.000 novih slučajeva korona virusa

U Areni je trenutno oko 350 pacijenata, od kojih je 305 na kiseoničkoj potpori, a zastupljene su sve starosne grupe.

- Trenutno najmlađi pacijent ima 25, a najstariji 86 godina. Najmlađi pacijent koji je prošao kroz Arenu imao je 17, a najstariji 94 godine, a oboje su izašli oporavljeni - rekao je Bogdanović, dodajući da je broj muškaraca i žena među pacijentima pođednak.

Kako navodi, dnevno se primi između 30 i 50 pacijenata, a isto toliko ih se i otpusti. Tako je, dodaje, tokom jučerašnjeg dana bilo 35 prijema i isto toliko otpusta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti