13°C

Beograd

Photo: Tanjug/Screenshot

Izvor: Tanjug

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ na sastanku sa ambasadorima u vezi povećanja obnovljivih izvora energije najavila nove zakone

Ministarstvo rudarstva i energetike priprema novi investicioni plan gde će težište biti na izgradnji hidroelektrana, gasnih elektrana i korišćenju ostalih obnovljivih izvora energije, kako bi do 2050. udeo električne i toplotne energije iz ovih izvora mogao da dostigne 50 odsto.

U FOKUSU:

VAŽAN SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić sa Šefom delegacije Evropske unije u Srbiji (FOTO)

SZO UPOZORAVA: Pandemija je počela da se širi nenormalnom brzinom, ovakvu situaciju niko nije očekivao!

PROVOKACIJA U CENTRU BEOGRADA: Dvojica Albanaca pokazivali dvoglavog orla! (VIDEO)

"SRBIJA NE ŽELI NIKAKVE BARIJERE": Povezivanjem Beograda i Podgorice podižemo ekonomije dve zemlje

VEĆE PENZIJE I DO 10 ODSTO! "Švajcarski model + plus" može biti nova formula od koje će zavisiti primanja najstarijih

Ovo je u razgovoru sa ambasadorom Norveške Jernom Jelstadom istakla ministarka rudarstva i energetike i Zorana Mihajlović i navela da je Ministarstvo pripremilo nove zakone iz oblasti energetike i rudarstva koji će uskoro biti usvojeni u Skupštini.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta Zorane Mihajlović, ministarka je navela da će ovi zakoni stvoriti uslove za nove investicije, posebno u obnovljive izvore energije, ali i za povećanje energetske efikasnosti.

Ambasador Jelstad je rekao da bi želeo da vidi više norveških kompanija u Srbiji, koje mogu da donesu moderne tehnologije u oblasti obnovljivih izvora energije i imaju bogato iskustvo koje može da se uspešno primeni i u modernizaciji energetskog sektora u Srbiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar