11°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: tanjug

Mihajlović: Ne postoji nijedan razlog da se privatizuje EPS

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da ne postoji nijedan razlog da se danas, a kako je istakla ni za 10 godina, ide u bilo kakvu privatizaciju Elektroprivrede Srbije.

Ona je u Skupštini Srbije, gde se raspravljalo o setu zakona iz oblasti energetike i rudarstva, istakla da isto tako nema nijednog razloga da Srbija ne proizvodi dovoljne količine električne energije ali da EPS mora da se osposobi da bude mnogo efikasniji.

U FOKUSU

UŽAS KOD TRGOVIŠTA: Žena pretukla sina, nasrnula na muža, oštetila inventar i kola?!

UPOZORENJE RHMZ! U narednim satima nas očekuju PADAVINE

POŽAR NA SAVSKOM VENCU: Bukti dim iz kuće, intervencija u toku

Naglasila je da ovo preduzeće dugo nije gradilo nove kapacitete i da zato mora da se sada ulaže u njih.

Ukazala je međutim i na ekonomski deo izgradnje kapaciteta za proizvodnju električne energije i navela da recimo izgradnja najmodernije termoelektrane od 600 MW košta oko 4,5 milijardi evra, a reverzibilne hidroelektrane od 600 plus 600 MW do milijardu evra.

VAŽNO

AMSS: Na Horgošu teretna vozila čekaju dva sata

LISTA DOBITNIKA: Oni su dobili vredne nagrade u "Naslovnoj strani"!

RADOVI NA MREŽI: Palilula sutra bez vode

Osvrćući se na opaske poslanika vezane za zamenu stolarije u cilju podizanja energetske efikasnosti, Mihajlović je pojasnila da je zakonom predviđeno da građani neće ići po firmama i tamo nabavljati vrata i prozore za zamenu.

-Prvo ćemo imati javni poziv odnosno tender za kompanije i na osnovu njega spisak kompanija koje će raditi i obezbeđivati tu stolariju -objasnila je ona i dodala da firme mogu povećati cenu koliko god hoće ali se onda stolarija neće nabavljati od njih.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar