14°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Objektiv

NAJTEŽI ZABELEŽENI SLUČAJ KORONE U SRBIJI! Majka u trudnoći zarazila bebu!

Lekari kragujevačke Klinike za neonatologiju bore se za život novorođenčeta koje je na svet došlo pre sedam dana, zaraženo koronom. To je prva beba u ovom delu Srbije koja je priključena na respirator.

NAJVAŽNIJE

NOVI KORONA PRESEK: Vakcine i mere daju rezultat

VREME ZA PRVI MAJ: Da li nas čeka sunce ili LEDENI TALAS?

LETOVANJE U GRČKOJ: Nova pravila za prelazak preko granice

Prema rečima načelnice Klinike za neonatologiju dr Dragane Ristić, “porodilja, majka deteta, je iz Trstenika, a porodila se u Kraljevu. Nije znala da je zaražena, jer bila asimptomatski nosilac virusa.

– Koronu je prenela bebi u trudnoći, verovatno preko placente. Odmah nakon rođenja, beba je u prvih tri sata razvila temperaturu i poremećaj disanja. U Kraljevu je urađen antigenski test koji je pokazao covid. Prvog dana je dete prebačeno kod nas, u Kragujevački klinički centar, gde je potvđen i PCR test.

PROČITAJTE JOŠ

RUSIJA ODGOVARA NA PRETNJE: Granica vrvi od vojnika, moguća INVAZIJA NA UKRAJINU

SLJIVANČANIN O POGINULIM OFICIRIMA I VOJNICIMA: Bili smo u svojoj zemlji, moji oficiri i vojnici NISU BEŽALI

LANČANI SUDAR KOD MOSTA NA ADI: Ima povređenih!

Novorođenče je na respiratoru, na veštačkim plućima. Još uvek nije u stabilnom stanju, životno je ugroženo, jer ima komplikacije COVID – a koje postoje. Ima zapaljenjske parametre koji govore da je u Citokinskoj oluji, koja može da bude fatalna, kaže dr Ristić.

Ovo je, prema rečima lekara, najteži do sada slučaj Kovida kod dece u ovom delu Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Do sada su deca, koja su bila zaražena, imala lakše simptome – temperaturu, curenje nosa ili retko lakši oblik upale pluća.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar