18°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: objektiv

OVDE MOŽETE NA LETOVANJE: Uskoro lakši ulazak u Egipat i Tursku, do kraja maja važne IZMENE

Seničić je pojasnio kakva je situacija sa ostalim turističkim destinacijama zanimljivim za srpske građane

NAJVAŽNIJE VESTI:

NOVA POMOĆ DRŽAVE: Nakon podele novca i zamene stolarije na kućama, sledi OVA subvencija

NAJNOVIJE CIFRE: Broj zaraženih koronom ubrzano raste, današnje svetske brojke su zastrašujuće

GORELI KAMIONI GRADSKE ČISTOĆE: Veliki požar u Višnjičkoj, uništeno 5 vozila (FOTO)

BARSI KUP KRALJA: Genijalni Mesi uništio Bilbao! Pogledajte 15 sekundi nove Leove magije (VIDEO)

TEŠKA KRAĐA NA ZVEZDARI: Muškarac PRED POLICAJCIMA pokušao da obije dva automobila

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta) Aleksandar Seničić, danas je rekao da Srbija ima dogovor sa četiri zemlje u koje građani mogu da putuju bez testova, dok bi razgovori sa Egiptom i Turskom mogli da donesu dobre vesti za srpske turiste.

– U ovom trenutku imamo dogovor sa BiH, Crnom Gorom, Severnom Makedonijom i Albanijom. Sa Grčkom imamo dogovor da može da se uđe sa PCR testom ne starijim od 72 sata ili sertifikatom o bilo kojoj vakcini. Sa Hrvatskom važi negativan antigenski test, a može da se uđe i sa bilo kojom vakcinom – rekao je Seničić.

 On je pojasnio kakva je situacija sa ostalim turističkim destinacijama zanimljivim za srpske građane.

– Za Egipat imamo veliko interesovanje, tamo je zasad potreban PCR test. Vodimo razgovore sa Egipćanima o priznavanju sertifikata za vakcinaciju, verujem da neće biti problema, jer i tamo građani primaju kineski ”Sinofarm”. Očekujem do kraja maja da se reši to – kazao je Seničić.

Što se Turske tiče, očekuje se da će do kraja maja biti ukinute kontrolne mere za turiste.

– Sada je potreban PCR, ali verujem da će do kraja maja da se to ukine, odnosno, da strani tursiti neće imati bilo kakve uslove za ulazak u Tursku. Turci i Egipćani jako vode računa o merama, higijeni. Mnogo naših državljana je prošle godine letovalo u Turskoj, doduše, manje nego inače, nismo imali nijedan slučaj zaraze, ali mora svakako da se pazi i poštuju mere zemlje u kojoj gostujete – naglašava direktor Jute.

SAZNAJTE I OVO: 

NIKADA VAM IH NEĆE REĆI! Ovo je šest BEZOBRAZNIH ženskih tajni!

SVE VIŠE DECE U TEŠKOM STANJU: Beba od devet dana sa najtežim oblikom korone, osmogodišnji dečak i dalje na respiratoru

UŽAS U LOZNICI: Maloletnik oborio staricu sa bicikla pa joj oteo torbu

SAČUVAJTE KRVNE SUDOVE I SRCE! Ovo voće je PRIRODNI LEK!

Što se tiče vakcinacionog turizma, odnosno reklame koja se pojavila u Turskoj, u kojoj se nudi građanima da dođu u Beograd i vakcinišu se, Seničić je ocenio da je reč o prevari.

– Ovog trenutka postoji samo jedan vakcinacioni turizam između Nemačke i Turske. Nemački turisti koji žele mogu da se vakcinišu u Rusiji, idu dva puta u razmaku od tri nedelje, ostaju po dva noćenja. U Saudijskoj Arabiji može vakcina da se plati, a ovde ta mogućnost ne postoji – dodao je Senicić.

On je ocenio da bi bilo dobro kada bi se cena PCR testa za naše građane smanjila za osobe koje planiraju putovanja u inostranstvo i za decu od 14 do 16 godina, što bi takođe “pomoglo turističkim agencijama”.

– Dobro je i što je spuštena cena PCR testa za strane državljane, očekujemo da će nam doći turisti iz pojedinih država – poručio je Seničić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar