18°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

SRBIJA SE SUNČA U SJAJU VELIKOG BROJA IMUNIZOVANIH! Australijski sajt nas hvali: "Od njih treba da učimo!"

Prošle godine je premijer Australije obećao građanima da će ta zemlja biti među prvima kada počne vakcinacija, a danas "Nju dejli" iz Melburna piše da bi Australija mogla nešto da nauči iz vakcinacione kampanje pet zemalja, među kojima je i Srbija.

NAJVAŽNIJE VESTI:

NOVA POMOĆ DRŽAVE: Nakon podele novca i zamene stolarije na kućama, sledi OVA subvencija

NAJNOVIJE CIFRE: Broj zaraženih koronom ubrzano raste, današnje svetske brojke su zastrašujuće

GORELI KAMIONI GRADSKE ČISTOĆE: Veliki požar u Višnjičkoj, uništeno 5 vozila (FOTO)

BARSI KUP KRALJA: Genijalni Mesi uništio Bilbao! Pogledajte 15 sekundi nove Leove magije (VIDEO)

TEŠKA KRAĐA NA ZVEZDARI: Muškarac PRED POLICAJCIMA pokušao da obije dva automobila

"Podaci sa sajta univerziteta Oksford ''Naš svet u podacima'' pokazuju kojih pet zemalja imaju najveći procenat vakcinisanih građana - to su Izrael, Bahrein, Čile, SAD i Srbija", navodi se u tekstu sajta pod naslovom "Šta Australija može da nauči od ovih pet država".

Kada je reč o Srbiji, sajt piše da dok "evropske komšije imaju probleme oko manjka vakcina, Srbija se sunča u sjaju velikog broja imunizovanih".

"Uspeh Srbije se ogleda u činjenici da je ponudila svojim građanima špalir od pet različitih vakcina. Dobri odnosi Beograda sa Pekingom i Moskvom su pomogli da se toj zemlji već osigura više od 11 miiona doza, a kao rezultat, ta zemlja je postala najbolja u vakcinaciji u Evropi", navodi se u tekstu.

Na kraju teksta se navodi da je u Srbiji dato više od tri miliona doza, da je revakcinisano 17,5 odsto stanovništva u zemlji koja ima 6,9 miliona građana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar